DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BBP GEGEN MERKEZİNE ZİYARET..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BBP GEGEN MERKEZİNE ZİYARET..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BBP GEGEN MERKEZİNE ZİYARET..

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşmesine ilişkin, “Bu süreç içerisinde birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız, çok daha verimli bir kampanyayı nasıl yürütürüz, bunların üzerinde durduk.” dedi.
Büyük Birlik Partimizin Genel Merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, partiye gelişinde Genel BAŞKAN Mustafa Destici, Başkanlık Divanı üyeleri ve partililer tarafından karşılandı.

Basına kapalı gerçekleşen ve bir saat süren ziyaretin ardından Genel BAŞKAN  Destici ile gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, seçim sürecine ilişkin ne tür hazırlıklar yapılabileceğini görüştüklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bunları görüşmek suretiyle inanıyorum ki bu süreç içerisinde birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız, çok daha verimli bir kampanyayı nasıl yürütürüz, bunların üzerinde durduk. Tabii bu süreç içerisinde zaman zaman ben ve arkadaşlarım bu görüşmeleri devam ettireceğiz ve bu kampanyayı en başarılı şekilde de sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız.
Ortak miting yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya Erdoğan, “Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok ama bir program, planlama ile kampanyayı sürdüreceğiz. Onlar daha sonraki işler.” yanıtını verdi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN BİR TANE ADAYI VAR”
Genel Başkan Destici de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretleri için teşekkürlerini sunarken, “24 Haziran’da inşallah iki seçim birlikte yapılacak. Hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekili genel seçimleri. Cumhur İttifakı’nın bir tane cumhurbaşkanı adayı var o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.
Milletvekili genel seçimlerinde de AK Parti, MHP ve BBP’nin birlikte hareket ederek, TBMM’de maksimum düzeyde temsilin sağlanacağına yürekten inandığını vurgulayan Genel Başkan Mustafa Destici, şunları kaydetti:
Sayın Cumhurbaşkanımız, başından beri bize karşı, partimize, camiamıza karşı çok samimi, duyarlı bir davranış ve tutum içerisinde oldu. Ben bunun için de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Biz Büyük Birlik Partisi, Cumhur İttifakı’nın içerisinde asla pragmatik bir hesapla yer almadık. Ülkemizin içinden geçtiği şartları, devletimizin bekasını, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, vatandaşlarımızın huzurunu, refahını dikkate alarak bu kararı verdik. Sadece Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız değil Türk ve İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin de gözü Türkiye’de, onların da Cumhur İttifakı için dua ettiklerini biliyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin.”

 Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrılmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Sürecin başından bu yana gösterdiği samimiyet için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Destici, görüşmelerinin bunun bir tezahürü olduğunu söyledi. Sadece seçim sürecini değil, gündemlerindeki diğer meseleleri de konuşma imkanı bulduklarını ifade eden Destici , bu süreçte ortak yapılacak çalışmaları istişare ettiklerini bildirdi.
Büyük Birlik Partisinin AK Parti listelerinde kaç milletvekili ile yer alacağına ilişkin bir soru üzerine Destici, BBP’nin Türkiye’nin içinden geçtiği şartların, olumlu ya da olumsuz idrakinde olduğunu vurgulayarak, partilerinin geçmişte olduğu gibi bugün de duyarlı olduğunu ifade etti.
Destici şunları kaydetti: “Biz kendilerine özellikle hangi illerde Büyük Birlik Partisi bu ittifaka ziyadesiyle katkı sağlayacaksa oralardan başlamak şartıyla inşallah arkadaşlarımız yer alacaklar. Bunlar kamuoyunun değerlendirmesine göre, bir kısmı kesin seçilecek yerler, bir kısmı kritik olan yerler, bir kısmı da bu ittifaka katkı sağlamak için listelerde bulunacak arkadaşlarımız olacak. Onların sayısı ile ilgili şu anda net bir şey söyleyemem çünkü ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bu çalışma da tahmin ediyorum hafta başına kadar netleşmiş olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir yurt dışı ziyareti olacak. Yurt dışından döndükten sonra da kendisiyle en son bir kere daha görüşüp tamamen bu işi kesinleştirmiş olacağız.
Bu konuda iyi niyetli olduklarını ve asla bir pazarlık yapmadığımızı vurgulayan Genel Başkanımız Mustafa Destici, “Sayın Cumhurbaşkanımız çok iyi niyetli davranıyor. Zaten cömerttir kendisi, inşallah bu hususta da bize cömert davranacağından da bizim hiçbir şüphemiz yok.” dedi.
Ortak mitingin olacağını bildiren  Destici, bunların hangi boyutta, kaç tane, nerede, hangi tarihte olacağı konusunun netleşmediğini dile getirdi.
AK Parti’nin 3-4 BBP’liyi aday göstereceğine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Genel Başkan Mustafa Destici, bu iddiaların doğru olmadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretinden sonra netleşeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da eşlik etti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.