DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin açılış törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin açılış törenine katıldı.
25.06.2022
84
A+
A-

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, 27.YEŞİLYURT KÜLTÜR, SPOR VE KİRAZ FESTİVALİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Bakan Çavuşoğlu,“ Kiraz Festivali Hâyırlı Uğurlu Olsun”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin açılış törenine katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, Kiraz Festivalinin açılışında yer almaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade edip, Yeşilyurt Belediyesi ile katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

AK Parti Malatya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısının yanı sıra bazı temaslarda bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl 27’ncisi düzenlenen Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali için Doğa Cadde AVM önünde düzenlenen açılış törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Malatya’da ve Yeşilyurt’ta ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,” Bugün Yeşilyurt’umuzda tarihi anlar yaşanıyor. Kiraz Festivalimizin heyecanını yaşadığımız bugünlerde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu açılış törenimizde ağırlamaktan büyük bir onur duymaktayız. Yeşilyurt tarih, kültür, sanayi, gastronomi, tarım ve tekstil kentidir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının üst seviyede olduğu, kültürel ve tarihsel hazineleri, gelenek ve görenekleriyle Anadolu medeniyetinin tüm güzelliklerine sahip Yeşilyurt’umuzun geçmişten bugüne kadar uzanan tarihsel sürecini bugünden geleceğe taşımak adına düzenlediğimiz Yeşilyurt Kültür, Spor Kiraz Festivalimizin heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu özel ve mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Bakanımız başta olmak üzere Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Rektörlerimize, Battalgazi Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Siyasi Partilerimizin İl ve İlçe Başkanlarımıza, Kurum Müdürlerimize, Muhtarlarımıza, basın mensuplarımıza ve tüm Malatyalı hemşehrilerimize sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivaline katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalini düzenleyen Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurt’lular Derneği ile katkı sunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “ Malatya’lı ve Yeşilyurt’lu hemşehrilerimizle bir arada olmaktan çok büyük memnuniyet duymaktayım. Çok güzel programlar yaptık, halkımızla buluştuk, Kent Müzemizi ve Arslantepe Höyüğünü ziyaret ettik. Malatya’da çok güzel bir gün geçirdik. 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin açılışında hemşehrilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Malatya ve Yeşilyurt’a eskiden çok sık gelirdim, yakın dostlarımız var. Malatya tüm dünyada kayısısı ile meşhur ama Malatya’mızın sadece kayısısı değil kirazı, cevizi, dutu, elması, çileği ve çok çeşitli ürünleri de aynı şekilde çok değerlidir. İhracat yapan bir kentimiz, insanları da plakasında olduğu gibi dört dörtlüktür. Malatya’da bugün büyük bir ilgi ve sevgi gördük. Tüm Malatyalı hemşehrilerimize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdik. Bizim görevimiz çalışkan Malatyalıların ürettiği bu ürünleri yurt dışına ihracatına yönelik çabalarına destek vermektir. Ticaretin, lojistiğin önündeki engelleri kaldırmak ya da kolaylaştırmaktır. Ticaret Bakanlığımızın yanı sıra bizim yurt dışındaki teşkilatlarımızla, başkonsolosluklarımızla, müşavirlerimizle ve tüm çalışma arkadaşlarımızla hizmetindeyiz, emrinizdeyiz. Festivalimizin hâyırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. “ şeklinde konuştu.

27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali açılış törenine; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Hulusi Şahin, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti, MHP ve BBP İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri Başkanları, Mahalle Muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.