Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Doğalgaz Destek Ödemelerinde Artışa Gidildi! Peki Destek Ödemesi Kimlere Verilecek?

Doğalgaz Destek Ödemelerinde Artışa Gidildi! Peki Destek Ödemesi Kimlere Verilecek?
07.12.2023
28
A+
A-

81 ilde geçerli olacak kampanyanın şartları belli oldu! Başvuranların faturasını devlet ödeyecek.Elektrik tüketim desteği, doğal gaz desteğinin ardından vatandaşlar arasında büyük ilgi görmeye başladı.

daha önceden yıllık 900 ila 2.500 lira arası verilen doğal gaz yardımları, artık 1.500 ila 3.500 lira arası olacak.

Devletin sağladığı destekle vatandaşların elektrik faturalarını devlet ödeyecek. 81 ilde geçerli olan bu düzenlemenin şartları belirlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Kabine Toplantısı’nın ardından yeni bir düzenlemeyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Buna göre, daha önceden yıllık 900 ila 2.500 lira arası verilen doğal gaz yardımları, artık 1.500 ila 3.500 lira arası olacak.

KİMLERİN DOĞAL GAZ YARDIMINA  BAŞVURMA HAKKI VAR?
Bu yardımından faydalanmak isteyen haneler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenen kriterleri karşılamalıdır.


Peki, kimler devletten elektrik yardımını alabilir? Yardım almak isteyenler için başvuru süreci nasıl işliyor ve hangi şartlar gerekiyor?

Elektrik Tüketim Desteği’ne e-Devlet üzerinden hızlı bir şekilde başvuruda bulunulabiliyor. Bu süreçte, T.C. kimlik numarası ve şifreyle e-Devlet’e giriş yaparak “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasında istenen bilgileri doldurmak gerekiyor.


Kronik hastalıkları olanlar, Elektrik Tüketim Desteği’ne başvurmak için bağlı oldukları bölgenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuruda bulunabilir. Başvuruların onaylanması durumunda ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor.


Söz konusu destek programından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen kriterlere uyan kişiler faydalanabiliyor. Bu destekten faydalanmak isteyenler için belirtilen başlıca kriterler arasında şunlar yer alıyor:



Düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY),


Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı) ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler.


Elektrik Tüketim Desteği ödemeleri aylık olarak yapılıyor ve program kapsamında;

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek veriliyor.


Başvuru yapacak kişilerin, hak sahibi olduklarını belgelemek üzere Kimlik Kartı ve elektrik faturasıyla PTT şubesine gitmeleri yeterli oluyor.

Kaynak –  https://www.gunboyugazetesi.com.tr/81-ilde-gecerli-olacak-kampanyanin-sartlari-belli-oldu-basvuranlarin-faturasini-244791h.htm

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.