Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Dört Dörtlük Malatyalılar Yenikapı’da 4 Gün Tarih Yazdı

Dört Dörtlük Malatyalılar Yenikapı’da 4 Gün Tarih Yazdı
25.10.2021
165
A+
A-

Malatya Konfederasyonu’nun organize ettiği 21-24 Ekim tarihleri arasında 4 gün süren Aslantepe’den Yenikapı’ya Malatya tanıtım günleri muhteşem bir finalle sona erdi.

 

 

 

Aslantepe’den Yenikapı’ya sloganıyla 21 Ekim Perşembe günü büyük bir katılımla açılışı yapılan 4. Geleneksel İstanbul Malatya Günleri yine ilk günde olduğu gibi yoğun bir katılımla sona erdi.

 

 

 

4. Geleneksel İstanbul Malatya Günleri 4 gün boyunsa Bir çok Siyasi Parti Temsilcileri , Belediye Başkanları , Sivil Toplum Örgüt Başkan ve Yöneticilerini , İş İnsanlarını, İstanbul’da ve çevre illerinde yaşayan Malatyalı ve diğer illerden insanları misafir etti.

 

 

 

Etkinliğe Malatya Büyükşehir Belediyesi , Yeşilyurt , Battalgazi , Akçadağ, Darende ,Arguvan, Kale,Yazıhan,Pütürge, Doğanyol,Arguvan, Hekimhan ,Arapgir katılırken birtek Kuluncak belediyesi etkinliğe katılmadı. Ayrıca Etkinliğe Malatya Valiliği katılmadı. Ayrıca 4. Geleneksel İstanbul Malatya Günlerinin onur konuğu ve kardeş İl olarak Hakkari Valiliği katıldı.

 

 

 

 

Yenikapı Malatya günleri kapanış programında ev sahibi Malatya Konfederasyon başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu gelen misafirlerini tek tek ağırlarken Malatya konfederasyonunun A takımı organizasyon ekibi sahnede alkışlarla takdir topladı. 4 gün süren etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Malatya Konfederasyonu ve Yeni Malatyaspor Kulübü başkanı Adil Gevrek emeği geçenlere tek tek teşekkür ederken ” Festivalimize ayrım yapmadan herkesi davet ettik. Burada Malatyalıları Malatyalılarla tanıştırdık. Malatya’ya gitmemiş Malatyalıları Sıla-i Rahim e davet ettik. Hakkari’yi kardeş il olarak ağırladık, bizleri 4 gün boyunca yalnız bırakmayan misafirlerimize ve organizasyonda Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu program kapanış konuşmasında Malatyalıların kimselerle yarışmadığını kendisiyle yarıştığını dile getirdi. Senede bir sefer Malatya’ya gelmeyenin Malatyalı sayılmayacağını, Malatya’nın ürününü almayanında hasta kabul ettiğini sözlerine ekledi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük’te konuşmasında Malatya’yı anlatmaya sözlerin yetmediğini, “Malatya Malatya bulunmaz eşin ” sözünü bir kez daha hatırlattı. Etkinlikte 4 gün boyunca yer alan kardeş şehir Hakkari belediyesi Sosyal İsler Kültür Müdürü Ayhan Tunç’da konuşmasında etkinlik alanında olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirirken herkesi de kardeş şehir Hakkari’ye davet etti. Kıbrıs Malatyalılar dernek başkanı ise konuşmasında anavatanla yavru vatanın Tek Yürek olduğunu bir kez daha haykırdı.

 

 

 

4. Geleneksel İstanbul Malatya Günleri ünlü sanatçıların konserleriyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.