Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez’in Ramazan Bayramı Mesajı

Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez’in Ramazan Bayramı Mesajı
01.05.2022
100
A+
A-

Eğitim Bir Sen Malatya 1. Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez Ramazan Bayramı mesajı Şöyle ;

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayının hatimesi, bereketi ve mükâfatı olan bir bayramı daha idrak ediyoruz. Hakka yönelmenin, sabretmenin, şükretmenin, kötülükten kaçınmanın, iyilik ikliminde geçen bu zamanın bereketi ve rahmetine her daim muhtacız. Paylaşmanın, yardımlaşarak dayanışmanın, vererek arınmanın hazzını yaşadığımız bu mübarek günlerin tacı Ramazan Bayramımız mübarek olsun.

Başkan Hüseyin Söylemez  Bayram, müminler için sabırla sürdürülen bir dirayet, şükürle kemale erdirilen bir tevhit, paylaşma duygusuyla yapılan infak, kardeşliği coşkuyla idrak etmektir. Bayram, hayatın merkezine umudu koymak, şartlar ne olursa olsun hiçbir yeise yenik düşmemek, bezgin olmamak, sevgiyle yaklaşmak, hayata tutunmak, imanla ümit var olmaktır.  Bayram dost olmak, dost kalmak, dostları hatırlamak, mazlumlara kucak açmak, hoşgörüyü ve kucaklaşmayı hayatın temel, dayanağı yapmaktır. Bayram, Allah için sabretmenin, yaşama biçimine dönüştüğü, hanelerin bereket, gönüllerin huzur bulduğu, sosyal yaraların şifasıdır.

Bayram, İslâm barışının, yaygın iyilik ve kardeşlik duygularıyla hayatı etkilediği sevinç günleridir. Sevgi, saygı, muhabbet ve dayanışmanın esas olduğu bugünlerde, dargınlığa, kırgınlığa, öfkeye, husumete yer yoktur. Bu inanmanın, kul olmanın ruhumuza yayılan, oradan çevremize taşan serinliği, selâmetidir. İyiliğin, güzelliğin yaşanarak egemen olduğu böyle bir dünyaya, sadece bizim değil, bütün insanlığın ihtiyacı vardır.

Başkanı Hüseyin Söylemez , Ülkemizde ve bütün İslâm coğrafyasında, süreklilik arz etmesi gereken bir dayanışmaya duyulan ihtiyacın, olmak veya olmamak meselesine dönüştüğü bugünlerde, daha aydınlık bir gelecek umarak girdiğimiz Ramazan Bayramı’nın aile ve akrabalık bağlarımızın pekişmesine, komşuluk bağlarımızın güçlenmesine, toplumsal olarak ilişkilerimizin tahkim edilmesine; İslam âleminde barışa ve huzura vesile olmasını; coğrafyamızın dört bir yanındaki savaş ve çatışmaları sonlandırma ve esaret altındaki Müslümanların özgürleşmesi fırsatına dönüşmesini diliyor; üyelerimizin, eğitim çalışanlarının, milletimizin ve bütün Müslümanların bayramını tebrik ediyor, tüm insanlığın esenliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Bayramımız mübarek olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.