Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Ehliyet Affı Ne Zaman Çıkacak?

Ehliyet Affı Ne Zaman Çıkacak?
20.08.2023
80
A+
A-

 Ehliyetlerine kavuşmayı bekleyen mağdurlar sosyal medyadan seslerini duyurmayı sürdürüyor.

Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücüyü ilgilendiren ehliyet affı yasasıyla ilgili karar açıklandı. Meclis’e sunulan ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren teklifin yasalaştığı belirtilmişti. Ancak yasanın ne zaman çıkacağı açıklanmamıştı. Ehliyet affı yasasının ne zaman çıkacağı, trafikte ceza puanı dolan ve bu sebeple ehliyetine el konulan sürücüler tarafından sorgulanmaya başladı. Ehliyetini herhangi bir sebepten dolayı kaptırmış olan vatandaşlar ehliyetine kavuşacağı günü bekliyor.

Mağdurlar, sosyal medya platformu Twitter üzerinde “Trending Topic” (TT) çalışması başlatarak, binlerce paylaşımla seslerini hükümete duyurmaya çalışıyor. Bu etkinlikler aracılığıyla, ehliyet affı taleplerini ve yaşadıkları zorlukları geniş kitlelere duyurmak istiyorlar. Milyonlarca vatandaşın ehliyet affını beklediği bu dönemde, sosyal medya platformları aktif bir şekilde kullanılarak yetkililere seslerini duyurma çabası içerisindeler.

Çamlıça 10,09,2022

EHLİYET AFFINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Borç yapılandırma paketi kapsamında; sürücülerin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanları silinecek. Bu düzenlemeyle 2,5 milyon sürücünün ceza puanları silinecek ve 10 bine yakın ehliyet iade edilecek.

Haber – Canan İSPİR   https://www.kamusonhaber.com.tr/ehliyet-affi-ne-zaman-cikacak-80850h.htm

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.