DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 Bin Yeni Bekçi Alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 Bin Yeni Bekçi Alınacak
06.03.2022
103
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğüne 3 bin bekçi kadrosu ihdas edildi 

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

Bekçi Alımı 3000 Kadro 2022 Yılı Resmi Gazetede Yayınlandı

Bekçi alımı 3000 kadro olarak 2022 yılında yapılacağı resmi gazete ’de yayınlandı. Bekçilik alımı tarihi 2022 senesi için güncel olarak açıklamaların takibiyle gerçekleşmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların sene boyunca takipte kalmaları önerilir.

Bekçi Alımı 3000 Kadroya 2022 Yılında Yapılacak

4 Mart 2022 tarihli resmi gazete duyurusuna göre 3000 çarşı ve mahalle bekçi alımı 2022 yılında yapılacağı kadro ihdası yapıldı.

Bekçilik alımı “Çarşı ve Mahalle Bekçilisi” ismiyle resmi açıklamalar yapıldıktan sonra gerçekleşecektir. Yeni alım ilanıyla beraber Türkiye’nin her ilinde başvuruların olacağı tahmin edilmektedir. Adaylar bekçilik deneme sınavı ve mülakatları başarıyla geçerek doğru başvuru yapmalıdır.

Bekçilik Başvuru Şartları Neler?

Bekçi başvuru işlemleri için şartları yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Genel şartlar ve güncel olarak istenen özel koşullar şeklinde nitelendirme yapılabilir. Fiziksel olarak yeterlilik sınavı da ayrıca ele alınmaktadır. Geçmiş senelere bakılarak sıralama yapıldığında bekçi  olma şartları şöyle sıralanmaktadır:

• TC vatandaşlık kimliği ve yaş sınırına uyuyor olmak.

• Lise mezunu ve daha üzeri okul bitirmiş olmak veya yurt dışında okuyanlar için denklik belgesi bulunması.

• Beden kitle endeksi 18-27 arasında olmak, orantılı bir görüntüde olmak, minimum 167 cm boy.

• Başvuru yaptığı il içinde en az bir senedir ikamet etmek ve bunun kayıtlarda görünüyor olması, nüfusunun başka bir şehirde bulunmaması.

• Erkek adaylarda askerlik göreviyle ilgili bağlı olunan bir durum bulunmaması, askerliği bitirmek.

• Fiziksel parkur ve sözlü mülakat aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.

• Kurumun istediği form ve referans bilgilerini eksiksiz şekilde yerine getirmiş olmak.

• Verilen bilgilerin tam olarak doğru olması, belge ve resmi bilgilerde sahte bir durumun olmaması.

2022 Bekçilik Deneme Sınavı Ne Zaman?

2022 bekçilik deneme sınavı ne zaman sorusunu birçok aday merak ediyor. Bu kapsamda 2022 yazılı bekçilik deneme sınavının 6 Mart 2022 tarihinde gerçekleşeceği bilinmektedir. Yapılacak olan sınav, 81 ilde gerçekleştirilecektir. Bekçi alımları başvuru sonuçları, mülakat ve fiziksel sınav aşaması ilk sınavdan sonra belli olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.