DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Enver Kiraz, “Malatya’nın Sorunlarını Çözecek Bilgi Birikimi ve Tecrübeye Sahibim”

Enver Kiraz, “Malatya’nın Sorunlarını Çözecek Bilgi Birikimi ve Tecrübeye Sahibim”
18.01.2023
70
A+
A-

Enver Kiraz, Malatya’nın Sorunlarını Biliyorum ve Malatya’nın Sorunlarını Mecliste Çözmeye Talibim

CHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Enver Kiraz, Malatya’nın sorunlarını iyi bildiklerini ve bu sorunları çözüme kavuşturacak bilgi birikimi ve deneyime sahip olduklarını ifade ederek, “Malatya’nın bütün sorunlarını biliyoruz ve bunları mecliste çözmeye talibim” dedi.

Uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan Enver Kiraz, gençlik kollarından başlayarak, gençlik kolları MYK üyeliği, il yönetim kurulu üyeliği ve yaklaşık 11 yıl CHP İl Başkanlığı görevinde bulundu.  CHP Malatya milletvekili aday adayı olmak için 24 Aralık’ta yoğun bir katılımla görevini bırakan ve yeni bir yola giren Kiraz, AKP’nin 20 yıllık iktidarında Malatya’da birçok sorunun çözüme kavuşturulmadığını ifade etti.

Adaylık süreci içinde tüm Malatya’nın desteğini beklediğini dile getiren Kiraz, yaşam kalitesinin arttığı, sosyal faaliyetlerin çoğaldığı, kimsenin Malatya’dan gitmediği ve gelecek kaygısı duymadığı, çağdaş bir Malatya hayalinin olduğunu, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu hayali gerçekleştireceklerini söyledi.

“ÇİFTÇİLER İCRALIK OLDU”

Kiraz, Malatya’nın en önemli gelirinin kayısı olduğunu ve kent ekonomisinin can damarını oluşturduğunu kaydederek, “Malatya kayısının başkenti, üreticiyi hiçbir zaman memnun eden bir taban fiyat belirlenmedi. Aynı zamanda Doğanşehir bölgesi tütün ve tarım bölgesi son dönemde artan maliyetler ile çiftçiyi canından bezdirdi. Birçok çiftçi icralık oldu” dedi.

AKP’li vekillerin bu durumu sahiplenmediğini söyleyen Kiraz, “Biz CHP olarak tütüncü esnafına her türlü desteği vermeseydik bugün AKP onları yasaklı hale getirip ekmeğinden edecekti. Ülkede ekonominin iyi gittiğini söyleyemeyiz; işsizlik yoksulluk had safhada. Yıllardır süren çevre yolu bitmedi, hızlı tren gelmedi. Malatya’ya vaat edilen hiçbir şey yapılmadı” diye konuştu.

Kiraz, Malatya’nın sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini iyi bildiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sorunların çözümü için aday adayı oldum. Malatya’nın bütün sorunlarını çözmeye talibim. Malatyalı hemşerilerimiz yetkiyi verirse var olan bütün sorunları meclis çatısı altında çözmeye talip oldum. Onları unutan AKP ve vekillere Malatyalı hemşerilerimizin ders verme zamanı geldi.”

“CHP’YLE HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem Malatya’da hem Türkiye’de iktidar olma zamanı geldiğini dile getiren Kiraz, “İktidar olmadan genel başkanımızın emekliye iki maaştan tutun kadro ve EYT gibi birçok noktada iktidara yaptırdığı çok önemli işler oldu. CHP olarak iktidar olduğumuzda her şey daha güzel olacak” dedi.

“EKREM BAŞKANIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Kiraz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayla ilgili ise “AKP İstanbul’da kaybettiği seçim üzerine intikam almak için oyun oynamaya başladı. Ekrem başkan bu gereksiz hukuksuz işlerle uğraştırmaktan kendi işini yapamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Biz Ekrem başkanımızın her zaman yanındayız” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.