Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Enver Kiraz ve Hakan Yılmaz, Bizlerde Yerelde De Bir Araya Gelerek Beraber Çalışacağız

Enver Kiraz ve Hakan Yılmaz, Bizlerde Yerelde De Bir Araya Gelerek Beraber Çalışacağız
02.03.2022
169
A+
A-

Bizlerde 6 Parti Genel Başkanının Bir Araya Geldiği Gibi Yerelde De Bir Araya Gelerek Beraber Çalışacağız

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz ve CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Yaptıkları Açıklamada; 6 siyasi parti ülkenin menfaatleri için bir araya geldi Bizlerde Yerelde Bir Araya Gelerek İstişare İçerisinde Olacağız Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Yeşilyurt İlçe Başkanı Hüseyin Mete, il ve ilçe yönetim kurulu ile İYİ Parti Malatya İl Başkanlığına yeni atanan İl Başkanı Hakan Yılmaz’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.


CHP İl Başkanı Enver Kiraz; “kısa süre önce ittifak ortağımız İyi Parti İl Başkanlığına bir atama gerçekleştirildi. Hakan Yılmaz başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiriyoruz. Hakan başkanın İyi Parti il başkanlığında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum. Millet İttifakı ortağımızın başarısı bu ortaklık içinde önemli. Bu açıdan Malatya’da olumlu bir gelişmedir.

Bugün 1 Mart. 1 Mart Tezkeresi hemen akla geliyor. Bundan 19 yıl önce 2003 yılında emperyalist güçlerin Amerika’nın Irak’taki emellerine alet olmama noktasında TBMM o gün tarihi bir günü yaşadı ve tarihi bir karar aldı. Bu karar bugünkü savaş ortamında değerlendirildiğinde emperyalizme karşı duruşun net ifadelerinden biriydi. O Tezkere’yi gerçekleştiren Meclis’i kutluyoruz.
Ayrıca dün İttifak ortağı olduğumuz ve onun dışında olan şu an da “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” için çalışan 6 siyasi partinin genel başkanı tarihi bir görüşme yaptı. Yaklaşık 6 aydır süren önemli bir çalışma vardı. 6 partinin anlaştığı maddeler dün sayın genel başkanlar tarafından imzalandı. Ülkenin geleceği açısından büyük bir önem ifade ediyor. 1 Mart Tezkeresi gibi tarihi günlerden birisiydi. Farklı düşünen, bugüne kadar bir araya gelmesi hayal bile edilemeyen ama ezberleri bozan önemli bir buluşma oldu. Bu buluşma Türkiye barışına, kardeşliğine, geçmişteki acıları geride bırakarak, önümüzde süreci daha emin adımlarla yürüteceğimiz ve Türkiye’nin birikmiş önemli sorunlarını çözebilecek, gençlerimize gelecek nesillere umut olabilecek önemli adımlar attı. En önemli hedefi bir sistem değişikliği mevcut sistemden kaynaklı önemli bir rahatsızlığımız var. Mevcut sistemin ekonomiyi, dış politikayı, eğitimi, kardeşliğimizi, barışımızı baltalayan önemli problemler yarattığını düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile daha demokrasinin temel taşlarının oturduğu,  gerçek anlamda demokrasinin işlendiği, bütün kararlarda tek kişinin söz sahibi olmadığı, yasama yürütme yargı eklerinin daha güçlü şekilde birbirini desteklediği bir anlayışı yerleştirmek için çaba sarf ediliyor.

Daha önce bütün ittifak ortaklarımızla birlikte önemli başarılara imza attık. Son yerel seçimlerde Türkiye’nin yüzde 65’ini yönetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız bizlerin yönettiği şehirlerde daha huzurlu, barış içerisinde kardeşçe yaşıyorlar, bizim belediyelerimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor. Önümüzdeki süreçte Millet İttifakı’nın bu önemli gücünü genele de taşıyacağımıza inanıyoruz.

Tekrar Hakan başkanımıza hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz. Bundan sonraki günlerde ilişkilerimizi daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Mutlaka Malatya’mızı da Türkiye’mizi de bu girdaptan kurtaracağız.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, “CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine şahsım ve yöneticilerim adına teşekkür ediyorum. Genel merkezimizin il başkanı belirleme noktasında bir yarışma düzenlediler, ben sınavı kazananlardan oldum. Aynı yarışmada yarıştığım arkadaşlarımda benim yardımcılarım oldular. Kendileriyle ortak bir yönetim oluşturduk. Öncelikle İYİ Parti’de demokrasinin çalıştığını söylemek istiyorum. Genel başkanımızın ve genel merkezimin ülke siyasetine yönelik tavrı şudur; Ay yıldızlı bayrağı, Mîsâk-ı Millî sınırları ve Atatürk’ümüz konusunda ittifak ettiğimiz herkesle beraber oluruz. Bu konularda tavizimiz yoktur.

Millet İttifakı paydaşlarımız dün bir araya geldiler ülkeyi aydınlığa çıkarak güzel kararlara imza attılar. Mevcut iktidar 20 yılda insanların canını yaktı, canını acıttı. İnşallah bu sıkıntıların, bu acıların Millet İttifakı’nın bulduğu çözümler ile son bulacağına inanıyorum. Faklı görüşlerden olan 6 siyasi parti genel başkanı ülkenin menfaatleri için bir araya gelip anlaştılarsa bizlerde yerelde bir araya gelip bize tarif ettikleri şekilde ülkemiz siyasetine katkı da bulunacağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.