DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Fırat Kalkınma Ajansı, 3. Dönem Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Başlatıyor

Fırat Kalkınma Ajansı, 3. Dönem Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Başlatıyor
18.05.2023
126
A+
A-

i Programı, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarımcı Eğitimi Pro

Fırat Kalkınma Ajansı Üçüncü Dönem Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Başlıyor.

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla daha önce uygulamış olduğu Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği programının üçüncüsünü başlatıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı’nın yararlanıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen “TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu” operasyonu çerçevesinde, kadın ve gençlerin istihdama katılımının sağlanmasına yönelik düzenlenen mesleki eğitim kursları için üçüncü çağrı dönemi açılmış olup başvurular alınmaya başlandı.

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’deki işsiz kadınlar ile gençlerin iş gücü piyasasına dâhil olmalarını sağlamak ve mesleki becerilerini artırmak amacıyla geliştirilen mesleki eğitimler, Avrupa Birliği standartlarında hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecek.

Programlardan yararlanan her bireyin iş hayatına atılırken profesyonel yaşamına tüm yönleriyle hazır hale getirilmesi için katılımcılara mesleki eğitimlerin yanı sıra beceri geliştirme eğitimleri, profesyonel kariyer danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de sağlanacaktır.

Eğitim programlarına katılarak, programları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin mesleki eğitim sertifikası alma hakkını elde edeceği mesleki eğitimlerin sonunda kursiyerlerin iş bulma ve işe yerleştirme sürecine de destek verilecektir. İş kazası sigorta primlerinin ödeneceği eğitimler kapsamında kursiyerlerin ulaşım, yemek vb. diğer masrafları da karşılanacak.

Başvurular Online Yapılacak

İş dünyasının beklentilerini karşılayacak iş gücünün yetişmesine katkı sağlayacak olan mesleki eğitim programları aynı zamanda TRB1 bölgesindeki kadınların ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmalarına fırsat sağlayacak.

Her bir ilde proje kapsamında yapılan ihtiyaç analizine ve gelen taleplere göre açılacak olan mesleki eğitimlere katılmak isteyenler başvurularını proje web sitesi http://www.kadinvegencistihdam.org web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Başvurular kontenjan durumuna göre değerlendirilecek olup, illere göre planlanan mesleki eğitim alanları ise şöyle;

Malatya; Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Özel Güvenlik Personeli Eğitimi Programı (Silahsız)

Elazığ; Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Özel Güvenlik Personeli Eğitimi Programı (Silahsız), Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarımcı Eğitimi Programı

Bingöl; Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Özel Güvenlik Personeli Eğitimi Programı (Silahsız), Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarımcı Eğitimi Programı

Tunceli; Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarımcı Eğitimi Programı

gramı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.