Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Gazeteci Raşit Kısacık, Vefat Etti

Gazeteci Raşit Kısacık, Vefat Etti
07.12.2021
162
A+
A-

 

Gazeteci Raşit Kısacık’ın Vefatı Bizleri Derinden Üzmüştür. Merhum Raşit Kısacık, Bir süredir rahatsızdı. Kısacık’ın vefatı sevenleri ve bizler basın camiasını derinden üzmüştür.

 

Merhum Raşit Kısacık, Doğru ve tarafsız gazeteciliğini yaparak yıllarını bu mesleğe vermiştir. Kısacık, hiçbir zaman kimsenin adamı olmamıştır ve sadece kendi mesleğinin adamı olmuştur.

 

Merhum Raşit Kısacık Abimizle bir dönem dernekte birlikte çalışma fırsatımız olmuştur ve son olarak Malatya Birlik Gazetemizde tecrübelerini ve gazeteciliğin ne olduğunu ve nasıl gazetecilik yapılır diye yazılarını paylaşmıştır, bizlere gazetecilik nasıl yapılır diye bilgiler vermiştir.

 

Kısacık, Son günlerde yazdığı köşe yazıları ve makaleleriyle bizlere de destek olmuştur ve bizlerde bu yazılarından faydalanmıştık. Son yazılarını ise malatyabirlikgazetesi.com’da yazmıştır.

 

Merhum Raşit Kısacık Abimize Allahtan Rahmet Ve Tüm Ailesine Ve Yine Basın Camiasını Baş Sağlığı Diliyorum. Allah Rahmet Eylesin Mekânı Cennet Olsun.

 

Raşit Kısacık

Raşit Kısacık Malatya’da dünyaya gelmiştir. 1974 yılında aynı ildeki yerel gazetelerde gazetecilik yaparak mesleğe adım atmıştır.

Cumhuriyet gazetesinin bölge temsilciliği sırasında, özellikle silah kaçakçılığı ve Ağca olayıyla ilgili geniş araştırmalar yapıp Uğur Mumcu’ya da bu bilgileri aktarmıştır.

Sıkıyönetim sonrası Hürriyet’ten ayrılarak Sabah-Gelişim ortaklığı ile çıkan Söz gazetesinin bölge temsilcisi olarak görev yapmıştır. Söz kapanınca Anadolu Ajansı’na geçmiş ve emekli olana kadar Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak çalışmıştır.

 

Zeki DAĞ

Anadolu Basın Birliği Genel Başkan

Vekili ve Malatya Şube Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.