Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Hakan Yılmaz, İstiklal Marşı Bir Milletin Küllerinden  Doğuşunun  Hikayesidir

Hakan Yılmaz, İstiklal Marşı Bir Milletin Küllerinden  Doğuşunun  Hikayesidir
11.03.2022
153
A+
A-

İstiklal Marşı Bir Milletin Küllerinden  Doğuşunun  Hikayesidir

Malatya İYİ  Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz , 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hakan Yılmaz ,, “İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Malatya İYİ  Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz, yayımladığı mesajında;  “Bir milletin kahramanlık destanının mısralara döküldüğü, istiklal ve istikbal uğruna gösterdiği fedakârlıkların, çektiği cefaların nakşedildiği İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 101. yılının gururunu yaşıyoruz.

İstiklal Marşımız, yurdumuzun dört bir yanı işgal altındayken; hiçbir zaman umudunu kesmeyen, vatanı uğruna canlarını ortaya koyan kahraman ecdadımızın destansı mücadelesini anlatır. O günlerde tüm yokluğa ve sıkıntıya rağmen; malını, evladını, canını vatanı için feda eden kahraman milletimiz gösterdiği mücadele ile yedi düvele özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini göstermiş, şanlı tarihine bir şan daha katmıştır.

Bugün hepimize düşen görev, istiklal ruhunu daima diri tutmak ve yaşatmaktır. Bu şuur ve bilinci yarınlarımıza aktarmayı hem ecdadımıza hem de nesillerimize karşı sorumluluk ve görev olarak addediyoruz. Ay yıldızlı al bayrak gökte dalgalansın, ezanlarımız gök kubbede sonsuza kadar yankılansın, vatanımıza namahrem eli değmesin diyen milletimize ilham kaynağı olan İstiklal Marşımız, bugün de gücümüze güç katmaya devam etmektedir. Gerek askeri, gerek ekonomik alanlar başta olmak üzere girdiğimiz her mücadelede aradığımız ilhamı yine İstiklal Marşımızın dizelerinde buluyoruz.

Başkan Hakan Yılmaz, Milli şairimizin ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına iştirak ediyor; bu ülkeyi bizlere vatan kılan ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, duayla yâd ediyorum. Mekânları cennet olsun.”

İSTİKLAL MARŞI’NIN İLK İKİ KITASI

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl!

Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet bu celâl?

Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl,

Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.