Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Hayata Değer Kat Projesi Kapsamında Fotoğrafçılık Eğitimleri Devam Ediyor

Hayata Değer Kat Projesi Kapsamında Fotoğrafçılık Eğitimleri Devam Ediyor
15.03.2022
134
A+
A-

ÇOCUKLARA FOTOĞRAF EĞİTİMİ

Değerli Hayatlar Eğitim Derneği-DEHADER tarafından yürütülen Hayata Değer Kat Projesi kapsamında fotoğrafçılık eğitimleri devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteğiyle yürütülen Hayata Değer Kat Projesi kapsamında fotoğrafçılık, drone kullanımı, bilgisayar işletmenliği, kısa film gibi birçok alanda eğitimler veriliyor. Bu eğitimler çocuklar ve gençler tarafından oldukça ilgi görüyor. Son yıllarda oldukça popüler hale gelen ve Hayata Değer Kat projesi kapsamında yürütülen fotoğrafçılık eğitimine katılan gençler de bu işten oldukça memnun. Eğitimler Yeşilyurt Milli Egemenlik Ortaokulunda gerçekleştiriliyor. Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle açılan fotoğraf kurslarında çocuklar güzel fotoğraf çekmenin ipuçlarını öğreniyorlar.

DEHADER çok güzel işlere imza atıyor

Fotoğraf eğitmeni Yılmaz Konuk tarafından gerçekleştirilen eğitimlere bu hafta Fotoğraf Sanatçısı Faik Yılmaz davet edildi. Faik Yılmaz, Türkiye’nin farklı bölgelerinde çekmiş olduğu fotoğraflarını çocuklarla paylaştı ve sohbet etti. Bu güzel sunum-söyleşinin sürpriz ziyaretçileri de oldu. Malatya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Haluk Teber, DEHADER Yönetim Kurulu Başkanı Mine İpek, DEHADER Yönetim Kurulu üyeleri Hatice Konuk ve Hatice Kara fotoğraf eğitimi alan çocukları ziyaret ettiler. Ziyarette sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahseden Malatya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Haluk Teber, çocukları böyle bir amaç için bir arada görmekten çok memnuniyet duyduklarını, sanatlar ve kültürel etkinliklerle Ülkemizin çocuklarına ulaşmaya çalışan STK’ları önemsediklerini ve DEHADER’in çok güzel işlere imza attığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. DEHADER Yönetim Kurulu Başkanı Mine İpek, Hayata Değer Kat Projesi kapsamında birçok okulda birçok faaliyet yürüttüklerini, bu okulumuzda da çocuklara yönelik fotoğraf eğitimleri verdiklerini söyledi. Proje sayesinde yüzlerce insana ulaşıp, onların yüreklerine dokunacaklarını söyleyen Başkan İpek, proje desteklerinden dolayı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne, İl Sivil Toplumla ilişkiler Müdürü Sayın Haluk Teber’e, DEHADER yönetim kurulu üyelerine ve projede emek harcayan herkese teşekkür etti.

İlk defa bir fotoğraf sanatçısıyla tanışıyorum

Fotoğraf eğitimlerine katılan 6.sınıf öğrencisi Elvan Kaya, “Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Çünkü bana iyi geliyor ve rahatlatıyor. Bugün ilk defa bir fotoğraf sanatçısını bu kadar yakından gördüm, onunla tanıştım ve çok heyecanlandım. Onun çok güzel fotoğraflarını izleme şansımız oldu. Bu projeyi hazırlayanlara ve yürütenlere çok ama çok teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.