Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Hisseli Tapu Satışında Flaş Değişiklik

Hisseli Tapu Satışında Flaş Değişiklik
07.12.2023
47
A+
A-

Miras yoluyla ev sahibini olan milyonları ilgilendiriyor. Hisseli tapu satışıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İşte detaylar…

Geniş bir kesimi ilgilendiren miras yoluyla taşınan hisseli tapu sahipleri için önemli değişiklikler gündemde.

Türkiye’de milyonlarca kişi, ebeveynlerinden miras kalan gayrimenkul ve dükkan tapularını kardeşleriyle paylaşıyor.

Ancak bu paylaşım sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar ve satış işlemlerindeki zorluklar, hisseli tapu uygulamasının bir sorun kaynağı haline gelmesine sebep oluyordu.

Son gelişmeyle birlikte, hisseli tapu devri sürecinde noter onayı zorunluluğu kaldırıldı. Artık miras payının kardeşler arasında devri için noter onaylı bir sözleşme yapma zorunluluğu ortadan kalktı.

Yeni düzenleme, hisseli tapu devir işlemlerinde taraflar arasında yapılan yazılı bir sözleşme ve bu sözleşmenin tüm paydaşlar tarafından imzalanması yeterli olacak.

Bu değişiklikle birlikte, hisseli tapu alırken tapu sicil müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz tamamlanması gerekecek. Satışa konu taşınmazın sınırları net olarak belirlenmeli ve hisse sahipleri ortak bir karar alarak tapu işlemlerine katılacaklar.

Özellikle aynı aileye mensup olan kardeşler arasındaki devir işlemlerinde noter zorunluluğu ortadan kalkacak.

Aynı anne-baba tarafından miras kalan evlerin devir işlemleri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Ancak kesin satış işlemleri için tüm pay sahiplerinin ortak onayı aranmaya devam edecek.


Hisseli tapu devri sürecinde, avukatların vekaleten işlem yapabilmesi de mümkün olacak. Bu yeni düzenleme, hisseli tapu sahiplerinin işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıyacak.

Kaynak – https://www.gunboyugazetesi.com.tr/miras-yoluyla-ev-sahibi-olan-herkesi-ilgilendiriyor-hisseli-tapu-satisinda-flas-244746h.htm

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.