DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İl Tarım Müdürlüğü’ndenDüve Alım Desteği İlçelere Anlatıldı

İl Tarım Müdürlüğü’ndenDüve Alım Desteği İlçelere Anlatıldı
19.05.2018
212
A+
A-

Düve Alım Desteği İlçelere Anlatıldı

Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2018/21) kapsamında ilimizin de içerisinde bulunduğu yetiştiricilik bölgelerinde uygulanacak olan “Düve Alım Desteklemesi” ilçe müdürleri ile ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlere il müdürlüğümüz toplantı salonunda anlatıldı.

Bilgilendirme toplantısına İl Müdürümüz Tahir MACİT, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki SADAK ile 13 ilçe müdürü ve ilçe müdürlüklerinde görevli konu sorumlusu veteriner hekimler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Tahir MACİT konuşmasında; “Ülkemizde yaşanan damızlık hayvan (düve) açığının giderilmesi amacıyla uygulamaya konulan düve alımına %30 hibe desteklemesi ile ülkemizin damızlık açığının giderilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle bu destekleme önemli olup, ilçelerde yürütülecek olan eğitim ve yayım çalışmalarıyla 08 Mayıs-07 Haziran arasında yapılacak olan müracaatların mümkün olduğu kadar yüksek sayıda olması gerekmektedir. Yetiştiricilerin müracaatlarının kolaylaştırılması amacıyla da müracaat kabul yetkisinin İlçe Müdürlüklerine devredildiğini” belirtti.

Daha sonra ise Düve Alım Desteği ile ilgili detaylı sunum Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi (Zooteknist) Fikri TOSUN tarafında gerçekleştirilerek müracaatı alınan dosyanın sistem üzerinden girişi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Toplantı konu ile ilgili soru ve cevaplarla sonlandırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.