DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İstanbul’da Düzenlenen “Yeşilyurt Dalbastı Kiraz Festivali” Yoğun İlgi Gördü

İstanbul’da Düzenlenen  “Yeşilyurt Dalbastı Kiraz Festivali” Yoğun İlgi Gördü
05.07.2022
184
A+
A-

KİRAZ FESTİVALİNDE İZDAHAM YAŞANDI

Yeşilyurt Dernekler Federasyonu ve Malatya Yeşilyurt Belediyesinin İstanbul’da ilk defa düzenlemiş oldukları Yeşilyurt Dalbastı Kiraz Festivali ziyaretçi akınına uğradı.

İstanbul Eseneler 15 Temmuz Millet bahçesinden düzenlenen Kiraz Festifalınde Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler ve yönetimi alana gelen konukları tek tek ağırlayarak mükemmel bir ev sahipliği örneği sergilediler.

MALATYALILAR ESENLERDE FESTİVALDE ÇOŞTULAR

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, açılış konuşmalarını gerçekleştiren Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler gelen tüm konuklara teşekkür ederek “Malatya şehrimiz Türk siyasetine adını altın harflerle yazdırmış Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bürokratlar ve Siyasi Liderler yetiştirmiştir.

MALATYA BU İSTANBULU BU DEFA KİRAZI İLE SALLADI

Yine Malatya’mız Sinema, Beyaz Perde ve Yeşilçam’da büyük usta oyuncular, davudi sesli sanatçılar yetiştirdiği gibi, toprağında da kayısı, üzüm, elma, kavun, çilek, fasülye ve dalbastı kirazı gibi şifa kaynağı ürünler yetiştirmektedir.  Şükürler olsun ki Yüce Mevla, Malatya’mızın suyuna, toprağına, havasına ayrı bir bereket nasip etmiştir. Bundandır ki her ilçemiz tarlasıyla bahçesiyle, tarihiyle ayrı bir özelliğe ve güzelliğe sahiptir. Rabbimin yeryüzüne bahşettiği güzelliklerden bir kısmının şehrimizde yetişmesi, büyümesi insanımızı da farklı kılmıştır ki, Malatyalı vatanına, devletine, milletine ve inancına bağlı insanlar olmuştur.

 Bu gün İstanbul’da Malatya’yı yaşıyor konuşuyor ve soluyorsak Federasyonumuzla birlikte büyük emek ve gayretleri olan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’a, destekleri ve ev sahipliği için Malatya nüfusunun İstanbul’da en yoğun yaşadığı Esenler ilçemizin Belediye Başkanı Sayın Tevfik Göksu’ya, bu süreçte yanımızda olan MAKON, MASTÖB, ve tüm Federasyon başkanlarıma ve STK temsilcilerimize Yeşilyurt Dernekler Federasyonumuz adına teşekkür ederim” dedi.

Başkan Çınar “Bölgemizde En Fazla Yetişen İkinci Ürün Kiraz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bu yıl Malatya’da 27. düzenlediğimiz Dalbastı Kiraz festivalimizin devamı olarak “İstanbul’da Yeşilyurt Dernekler Federasyonumuzla birlikte Festivalimizin ilkini gerçekleştiriyoruz. Malatya’mız dünya kayısı başkenti. Evliya Çelebi yıllar öncesinden de bahsetmiş, Malatya’da 50 çeşit sebze meyve yetişiyor. Bunlar içerinde bölgemizde en fazla yetişen ikinci ürün kiraz, böyle güzel toprakları, güzel suyu olan bir şehirdeyiz. İstedik ki bunları Malatya severlerle, Malatyalı hemşehrilerimizle buluşturalım. Özellikle buradaki federasyonlarımız, derneklerimiz, iş adamlarımız şehrimizi tanıtmak için yanımızda oldular. Bu festival de çok güzel oldu. Festivalimiz için büyük emekleri olan Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanımız Ahmet Güler ve Esenler Belediye Başkanımız Sayın Tevfik GÖKSU başkanlarıma da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Davetliler Doyasıya Eğlendiler

Sunuculuğunu başarılı radyo Tv programcıları Yusuf Özpolat ve  Songül Korkmaz gerçekleştirdi programda sahne alan Selahattin Alpay, Elif Avcı, Gülten Benek, Nazlı Can, Kamil Sarıgül, Özkan Yıldırım ve Yaşar Buğdaycı söyledikleri türkülerle gelen konuklara müzik ziyafeti yaşattılar.

Halaylarla çoşan, türkülere eşlik eden konuklar doyasıya eğlendiler. Alanda Yeşiyurt Belediyesinin Malatya’dan getirmiş oldukları Dalbastı Kirazı ve yöresel yemekler ikram edildi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar alandan ayrılmayan Malatyalılar unutulmaz bir gün yaşadılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.