Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İstifalar Peş Peşe Geldi

İstifalar Peş Peşe Geldi
27.04.2018
243
A+
A-

YSK seçim takvimini tamamladı, kamu kurum ve kuruluşlarından istifalar peş peşe geldi… Açıklanan takvimde Cumhurbaşkanı adayı gösterme tarihi 4-9 Mayıs olarak belirlenirken,  milletvekili listeleri için son başvuru tarihi 21 Mayıs olarak belirlendi. İttifak için başvurular ise 6 Mayıs’ta bitecek. Yurt dışında oy verme işlemi de 7 Haziran’da başlayıp, 19 Haziran’da sona erecek

İstifalar Peş Peşe Geldi

İlimizde seçim kendini iyiden iyiye hissettirdi. Bu bağlamda Milletvekilliği aday adayı olmak için çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kişiler istifalarını tek tek sunmaya başladı. istifalarını sunanlar arasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Ramazan Acar, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Aslan, Battalgazi Meclis Hilal Acı ve Mehmet Şahin yer alıyor.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLARI TANIYALIM

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Av. Ramazan Acar kimdir?

13 Ocak 1966 tarihinde Adıyaman Çelikhan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi burada yaptı.  1984-1988 tarihleri arasında İstanbul Hukuk Fakültesinde lisans öğrenimi yaptı. 1992 yılından itibaren Malatya barosuna bağlı Serbest Avukatlık görevine devam etmekte.1992 yılından itibaren olmak üzere sırasıyla Refah Partisi ilçe ve il yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı yaptı, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcısı ile Teşkilatlanma Başkanlığını yaptı. Saadet Partisinin 2001-2010 tarihleri arası merkez İlçe başkanlığı, 2002- genel seçimlerinde 3. sıra, 2007 genel seçimlerinde 2. sıra Milletvekili adaylığı görevlerinde bulundu. 2010 yılında kurulan Halkın Sesi Partisinde İl Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Başkanı olarak görev yaptı. 2012 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı. Ankara merkezli Doğu ve Güneydoğu Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Hukukçular Derneği Üyesi ve Birlik Vakfının Malatya İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Acar 2014 Yerel Seçimlerinde Malatya-Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Meclis Üyeliğini kazandı.

 

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Aslan Kimdir?

1970 yılında Malatya da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi sırasıyla; Sürür İlköğretim Okulu ve Sümer Lisesinde okudu.1994 yılında üniversite eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliğinde sürdüren Aslan, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Bölümü Yüksek Lisansına hala devam etmektedir. Mesleki deneyim ve tecrübelerini şöyle sıralayabiliriz; 1994-1995 yılları arasında İlBank Abdi Paşa Bartın Halihazır Harita Yapım İşi şantiye şefliğinde bulundu. Aynı işi Tekirdağ, Van, Çankırı, Bingöl de de yaptı. Şirketi temsilen 2000 yılından beri ANG Mühendislik San. Ve TİC. Ltd. Şti.nde şirket ortağı ve şirketin sorumlu teknik müdürlüğünü yürütmektedir. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün Sayısal Halihazır Harita Yapım İşi Şantiye Mühendisliğini toplam üç yıl süreyle çeşitli illerde yürütmüştür. Nevzat Aslan iki yıla yakın bir süre, BOTAŞ Sivas-Malatya Doğalgaz İletim Hattı Etüt-Harita Proje Kamulaştırma görevin de sorumlu mühendis olarak devam etmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Proje Müdürlüğü yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürlüğünde Şirket Ortaklığı ve Şirketi Temsilen Yetkili Müdür görevini iki yıl boyunca yapmıştır. Hakkâri BOTAŞ ‘da Proje Müdürlüğü yapmıştır.2009-2014 yılları arasında Malatya Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Başkanlığını yürütmüştür. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesinin Meclis Üyesi ve İmar Komisyon Başkanlığını 2014 yılı itibariyle hala sürdürmektedir.

Battalgazi Meclis Hilal Acı Kimdir?

Battalgazi Meclis Hilal Acı Malatya doğumlu. Mesleği ise Mimar.

Mehmet Şahin Kimdir?

1960 yılında Malatya ilinin Doğanşehir ilçesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve liseyi Doğanşehir’de bitirdi. Lisans eğitimine 1977 yılında Edirne Eğitim Enstitüsü’nde başlayıp 1981 yılında mezun oldu. 1982 yılında Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde öğretmen olarak göreve başladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı. 1997 yılında atandığı Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu süre zarfında İdari Usül Yasası Konferans Çalışmaları, Başbakanlık Yönetim Bilişim Sistemi Merkezi Kuruluş Çalışmaları, Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılanması Proje Sekreterliği, Kamu-net Konferansı Çalışmaları, Mernis Projesi, e-Devlet Projesi ve Kamunun Yeniden Yapılanması Çalışmalarında görev aldı. Özel Öğretim ve Kredi Yurtlar Kurumu Kanun Çalışması Komisyon Üyeliği yaptı. Daha sonraki dönemde Başbakanlık’ta Daire Başkanlığı ve Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2010 yılında 3 Genel Müdürlüğün kapatılarak yerine kurulan Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nda AFAD Danışmanlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Hizmet Kanunu Tasarısı çalışmalarında Komisyon Başkanı olarak görev yaptı. 2011 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’ den Malatya Milletvekili Aday Adayı oldu. Suriye’de çıkan savaş yüzünden göç etmek zorunda kalan mültecilerin ikametleriyle ilgili oluşturulan koordinasyonda görev yaptı. 2013 yılının başında başladığı Başbakanlık Ekonomik ve Sosyal Kültürel İşler Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görevine devam ederken 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimleri için görevinden istifa etti. Meslek hayatı süresi içerisinde devletteki görevlerinin yanı sıra Mersin Bölgesi Basketbol Hakemliği, Türkiye Kızılay Derneği Üyeliği, Güreş Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. 2005-2010 yılları arasında Vakıfbank bünyesindeki Vakıf Leasing A.Ş.’ de Yönetim Kurulu Üyeliğinde ve 2010-2011 yılları arasında Vakıfbank OBA A.Ş.’ de Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.  Ayrıca, Geleneksel Türk Sporları Federasyonu Danışma Kurulu Üyeliği ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Üyeliğine hâlâ devam etmektedir. 2014 yılında “Sporda Şiddetin Boyutları” adlı kitabı yayınlanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.