Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı Seçim Beyannamesini Açıkladı

İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Tanıttı Seçim Beyannamesini Açıkladı
04.03.2024
17
A+
A-

2024 Yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İYİ Parti Malatya il Başkanlığı bugün Mövenpick Otel’de düzenlenen törende Malatya Belediye Başkan Adaylarını tanıtarak ve Seçim Beyannamesini açıkladı.

2024 Yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İYİ Parti Malatya il Başkanlığı bugün Mövenpick Otel’de düzenlenen törende Malatya Belediye Başkan Adaylarını tanıtarak ve Seçim Beyannamesini açıkladı.


Aday ve Proje klasmanının yapıldığı törene Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Bedri Aslan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yerel medya temsilcileri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.


İYİ Parti’nin Yerel Seçim Beyannamesinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan törende ilk olarak söz alan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, deprem sürecinde Malatya’nın sahipsiz bırakıldığına değinerek “İYİ Parti iktidarında İYİ Belediyecilik politikaları ile şehrimizi kuşatan alaca karanlığa son vereceğiz. Her biri alanında uzman, tecrübeli adaylarımızla Malatya’mızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız” dedi.


Daha sonra söz alan İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkana Adayı Avukat Emircan Eren ise deprem sürecinde yaşanan hukuksuzluklardan bahsederek “Göreve geldiğimiz taktirde ilk olarak Battalgazi’li hemşerilerimizle doğrudan iletişim kuracağız haksız, hukuksuz ranta hemşerilerimizi kurban etmeyeceğiz. Belediye bünyesinde oluşturulacak departmanlar ile yurttaşlarımızı en hızlı şekilde konut sahibi yaparken şehrimizi de geleceğe yönelik sürdürülebilir politikalarla yeniden canlandıracağız” dedi.


Eren’in ardından söz alan eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Yüksek Mühendis Ali Helvacı Yeşilyurt ve Malatya’nın deprem sürecinde doğru politikalarla yönetilemediğini dile getirerek “Göreve geldiğim ilk günden itibaren ilk üç ve altı aylık periyotlarda konteynırlarda kalan vatandaşlarımıza 45 metre karelik prefabrik konutlar yapacağım, çadır ve konteynırda hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağım. Kalıcı konutlar tamamen kullanılana kadar bende o prefabrik konutlarda vatandaşlarımızla birlikte kalacağım. Daha önce 1999 Marmara Depremi sonrasında gerçekleştirdiğimiz tüm başarılı çalışmaları daha yoğun bir şekilde Yeşilyurt’umuz ve Malatya’mız için yeniden yürürlüğe koyacağız” dedi. 


Son olarak söz alan İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ise Malatya’nın iktidar partisi tarafından âtıl bırakıldığını, ekonomiden, tarıma her alanda zengin kaynaklara sahip olan Malatya’nın ülke ekonomisinden gereken payı alamadığına değinerek “Malatya her alanda zengin kaynaklara sahip bir şehir. Ancak mevcut iktidar ve onun etrafında oluşan siyaset ve yerel yönetim mekanizmaları adeta şehrimize ihanet ediyorlar. Deprem süreci dahil hiçbir konuda Malatya’mız hak ettiğini alamadı. Altıncı bölge teşvik sistemi diyorlar hani hangi hemşerimize vermişler teşvikleri. Teşvikler yeni yatırımcı için veriliyor mevcut esnafımıza bu teşvikler verilmiyor. Eğer esnafımız bu teşviklerden faydalanabilseydi vergileri düşecek yatırımları artacaktı ama yapmadılar. Artık biz varız İYİ Belediyecilik politikalarımızla esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ezdirmeyeceğiz. Sürdürülebilir kalkınma hamlelerimizle şehrimizin ekonomisini yeniden canlandıracağız” dedi.


Konuşmaların ardından İYİ Parti’nin diğer ilçe belediye başkanları adaylarının tanıtımından sonra toplu fotoğraf çekimi ile lansman töreni son boldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.