Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız; Özel Hastaneler Neden Denetlenmiyor?

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız; Özel Hastaneler Neden Denetlenmiyor?
18.12.2023
111
A+
A-

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız Malatya’da her alanda denetimsizliğin kurbanının Malatya’da yaşayanlar olduğunu ifade ederek Sağlık İl Müdürü Dr. Erhan Berk’e Özel Hastanelerin denetlenip denetlenmediğini sordu.

Başkan Yıldız 6 Şubat tarihli depremler sonrasında özellikle deprem bölgesinde fiyatların aşırı derecede arttığı ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan insanların daha da sarsıldığını ifade ederek “Gün geçmiyor ki vatandaş oy verip destek beklediği hükümetten yeni bir şamar daha yemesin. Kiraların gün geçtikçe arttığı Malatya’da ki denetimsizlik Özel Hastane sektörünü iyice eline geçirmiş durumda. Sağlık Uygulama Tebligatına (SUT) göre Özel hastanelerde alınması gereken en fazla ücret yüzde 200 işle sınırlı iken birçok branşta 750 – 1500 TL arası alınan fark ücretleri vatandaşın sırtındaki kamburu daha da artırmaktadır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Sağlık İl Müdürünün vatandaşın yanında olması gerekirken herhangi bir denetim yapılmaması sorun teşkil etmektedir. Özel Hastane sahiplerinin mevcut iktidar partisinin il yönetim kurullarında Başkan Yardımcısı olmaları ise dokunulmazlıkları artırmaktadır.” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldız, kendi ceplerini Malatya’yı önemsediklerinden daha fazla önemseyenlerden mutlaka hesap sorulması gerektiğini ifade ederek “Evinize aldığınız bir ürün için kılı kırk yararken ülkeyi yönetecek kişileri seçerken geleceğimiz olan çocuklarımızı veya ülkemizi düşünmememizi anlayamıyorum. Bu hükümetin ve yerel yöneticilerin vatandaş ile işi sadece seçimden seçime olmaktadır. Bu anlamda vatandaşımız gelecek nesillere daha iyi bir şehir, daha iyi bir ülke bırakma adına seçimlerine dikkat etmesi gerekmektedir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.