DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İYİ Parti, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Referandumu Değil Sandığı Bekliyoruz

İYİ Parti, Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Referandumu Değil Sandığı Bekliyoruz
26.10.2022
69
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü: Referandumu Değil Sandığı Bekliyoruz

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “başörtüsü” düzenlemesine ilişkin referandum çağrısıyla ilgili, “Biz referandumu değil bir an önce seçim sandığı ile milletimizin buluşturulmasını, hesap verme gününün bu şekilde gelmesini bekliyor ve istiyoruz” dedi.

Geçen hafta TBMM Grup Toplantısı’nda partiye katılan Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü basın toplantısını parti genel merkezinde yaptı.

“SANDIĞI BEKLİYORUZ”

Zorlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum çağrısına partisi adına cevap vererek, “Seçim sathı mahaline girdiğimiz, milletimizin sandığı bu kadar özlediği ve istediği bir ortamda biz referandumu değil bir an önce seçim sandığı ile milletimizin buluşturulmasını, hesap verme gününün bu şekilde gelmesini bekliyor ve istiyoruz. Eğer gerçekten ülkede samimi ve gerçekten bir anayasa değişikliği planlanıyorsa milletimizin hak ettiği bir anayasal olgunluk seviyesine ulaşması isteniyorsa biz İYİ Parti olarak şu an yaşadığımız sorunların temelinde en büyük etken olarak gördüğümüz mevcut yönetim sisteminin yeniden inşası ve bilhassa demokratik parlamenter sistemin yeniden inşası konusunda atılacak adımlara Türkiye Büyük Millet Meclis’i zemininde destek vermeye, bu konuyu müzakere etmeye de açık olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“MESELENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ardından Bartın’da yaşanan maden faciasına değinen Zorlu, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel başkanlığındaki heyetin detaylı çalışmalar yaptığını, 300 gönüllü kadın avukatın yargı süreçlerini üstlenmek için hazır olduğunu söyleyerek, şunları dedi:

“Genel Başkanımızın şöyle bir hassasiyeti oldu, orada anneler var, evlatlar var, onların haklarını savunmak için kadın cesaretinin, güveninin, anaç olma anlayışının ortaya konulması bakımından çok değerliydi bizim için. Sayın Yüksel başkanlığındaki heyetimiz şu ana kadar 8 aileyle bir araya geldi. Ailelerin görüşleri bizde mevcut ama bunu siyaset konusu yapmak istemiyoruz. Ama şunun altını çizmek istiyorum, ihmal varsa ailelerimiz araştırılmasını istiyor. Biz de istiyoruz, vatandaşlarımız da istiyor. Hukukun ve adaletin gerçekleşmesi adına bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağız.”  Kaynak – yenicaggazetesi.com.tr (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.