Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İYİ Parti’li Başkan Hakan Yılmaz, İktidarın Tek İcraatı Halkı Kandırıp, Vaat Vermek

İYİ Parti’li Başkan Hakan Yılmaz, İktidarın Tek İcraatı Halkı Kandırıp, Vaat Vermek
30.05.2022
177
A+
A-

BAŞKAN YILMAZ: AÇLIK SINIRI DUDAK UÇUKLATTI 2 MEMUR ZOR EV GEÇİNDİRİYOR!

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, son açıklanan açlık sınırı verileriyle ilgili değerlendirmede bulundu. İktidarın enflasyona nazaran hâlâ maaşlara zam yapmamasının büyük bir gaflet olduğunu belirten Başkan Yılmaz;” İktidarın tek icraati halkı kandırıp, vaat vermek.”dedi.

“TL ÇOK DEĞER KAYBETTİ”

Vatandaşın maaşlarının gıda ürünlerine bile yetmediğini belirten Başkan Yılmaz;Türk-İş’in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, açlık sınırı 6.017 TL ile mevcut asgari ücretin 1764 TL üzerinde gerçekleşti.Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 13 olurken son on iki aylık yüzde 107 oranında belirlendi.Yoksulluk sınırı ise 19.602 TL olurken bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 7.836 TL‘ye ulaştı. Gıda zammının önüne geçilemiyor,vergiler iyice artıyor. Öyle ki Yeni TL paraları kullanmaya başladığımız Ocak 2009’dan Nisan 2022’ye geçen dönemde Merkez Bankası verilerine göre tedavüldeki banknotların kupür dağılımının 5 TL’den sonra açık ara en çok 200 TL ve 100 TL banknotlarda olması TL’deki büyük değer kaybının kanıtlarından birisi olarak kabul ediliyor. İktidar ise her seferinde vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyor ama konuyla ilgili somut bir adım atmıyor. Yeni bir yöntem, vatandaşı rahatlatacak herhangi bir çözüm sunmuyor. Maaşları yükseltmiyor, fiyatları da düşürmüyor. Yalan vaatlerde bulunuyor. AKP resmen halkı açlığa, sefalete sürüklüyor.”şeklinde konuştu.

MALATYA İYİ PARTİ İL BAŞKANI HAKAN YILMAZ olarak ve bir Malatya lı soruyorum.

Öznur Hanım; Şu soruların cevabını bekliyoruz

1-Yıllardır hızlı trenin Malatya geleceğine dair verdiğiniz sözler ne oldu?

2-20 Yıldır Çevre Yolunu tamamlayamadınız. Tam olarak ne zaman tamamlanacak ve trafiğe açılacak ?

3-Hastanelerde doktor randevuları için günlerce bekleniyor. Vatandaşı bu çileden nasıl kurtarmayı düşünüyorsunuz?

4-Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kamu yatırımlarından hangileri iptal edildi ?

5-Tütün üreticilerine yapılan haksızlıkları nasıl gidereceksiniz?

6-Malatya’da kaç esnaf kepenk kapattı. Haberiniz var mı ?

7-Zirai don nedeniyle kayısıda yaşanan zararın tesbiti, aradan bunca zaman geçmesine rağmen neden tamamlanamadı ?

İYİ OLUR İNŞALLAH. AZ KALDI.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.