DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İYİ Parti’li Milletvekili Ergun, Malatya’da ki Zirai Donla İlgili Meclise Önerge Verdi

İYİ Parti’li Milletvekili Ergun, Malatya’da ki Zirai Donla İlgili Meclise Önerge Verdi
21.04.2022
102
A+
A-

İYİ Parti’li Milletvekili Ergun, Malatya’da ki Zirai Donla İlgili Meclise Önerge Verdi

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergun, Malatya’da meydana gelen zirai don sebebiyle kayısı üreticilerinin yaşadıkları sıkıntıları Meclis’e taşıdı.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, 13-14 Nisan tarihleri  arasında Malatya Merkez  ve İlçelerinde  meydana gelen zirai  don  nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, üreticinin büyük bir felaket yaşadığını belirten Ergun, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

1500 Metrenin altındaki arazilerde kayısı ve meyve ağaçlarının büyük ölçüde yandığını ve üreticinin çok büyük bir zarar yaşadığını ifade ederek, üreticilere destek yapılmasını talep etti.

Verdiği önergede, hasar tespit çalışmalarının yapılıp yapılmadığını, Tarsim sigortası olmayan üreticilere destek verilip verilmeyeceğini ve üreticilerinin Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası’na olan borçlarının ertelenip ertelenmeyeceğini soran Ergun, bölgede yaşanan donun tarımsal açıdan ciddi bir felaket olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.