Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Kadına Yönelik Her Türlü Şiddet Kabul Edilemez

Kadına Yönelik Her Türlü Şiddet Kabul Edilemez
07.03.2022
100
A+
A-

Deva Partisi Malatya Kadın Çalışmaları Başkanlığınca 08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü konulu etkinlik düzenlendi.

DEVA Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Aynur Saygan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Büyük Birlik Partisi, Gelecek Partisi, Doğru Parti, Güç Birliği Partisi Kadın Kolları başkanları, HİMYAÇDER, Toprak Ana Kadın Kooperatifi, Kadın Girişimciler Derneği, Malatya Eğitim Vakfı Kadın Komisyonu, Malatya İş kadınları Derneği, Kadın Basın mensupları katılımlarıyla düzenlediği DEVA KADINDA programında açıklamalarda bulundu.

Aynur Saygan burada yaptğı açıklamada “Benimsediğimiz yeni siyaset kültüründe kadınların uzlaşmacı yaklaşımı, empati gücü ve nezaket diline ihtiyacımız var. Kadınların her alanda özellikle karar alma mekanizmalarında var olması ve yer alabilmesi öncelikli hedefimizdir. Emekçi kadınlarımız, davetimize gelip bizleri onurlandırdığı için teşekkür ederim.” dedi.

Etkinlikte Malatya DEVA Partisi  İl Başkanı Onur Güneş açıklama yaptı.

Türkiye’de ve dünyada kadınların başlıca ortak sorunlarından biri şiddete maruz kalmalarıdır. Kadına yönelik sadece fiziki değil ekonomik, psikolojik, sosyal her türlü şiddet kabul edilemez. Kadına yönelik şiddeti özendirici, kadını aciz ve zayıf gösteren söylemlerin toplum ve birey olarak karşısında olunması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda ulusal ve uluslarası her türlü yasal düzenlemenin tarafı ve takipçisi olacağız. Engelli kadınların engelsiz toplum ve siyasal katımlarını sağlayan fiziki ve sosyal alt yapının güçlendirilmesi bizlerin sorumlulukları arasındadır.

Kadına ve kadının tercihlerine saygı bizim temel ilkemizdir. Bunu sadece toplumun belli bir kesimi için söylemiyoruz, Türkiye’deki bütün kadınlar için söylüyoruz. Kadınların kendi tercih ettikleri hayat tarzı neyse biz onun garantisiyiz.

Kadınları siyasete katmak için büyük gayret gösteriyoruz. Partimizde yüzde 35 cinsiyet kotası bulunuyor fakat hedefimiz eşitlik. Bizim hedefimiz; kadınların hayatın her alanında engellenmeden yer alabilmesi, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılması, eşit fırsatlardan yararlanması ve eşit muamele görmesidir. Biz DEVA Partisi olarak buna inandığımız için parti programımıza “parite” hedefi koyduk. Pariteyi parti programıyla deklare eden ilk olduk.

Kadınlar, partimizin her kademesinde asli unsur olarak yer alıyor. Partimizin 90 kurucusunun 27’si; 50 kişilik Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun 18’i; Genel Merkez Başkanlık Kurulumuzda bulunan 21 genel başkan yardımcımızın ise 8’si kadınlardan oluşuyor.

Hakiki bir başarı için etkin pozisyonlarda kadınların yer alabilmesi, engellenmemesi, desteklenmesi ve hatta motive edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de oturup beklemiyoruz, bilakis kadınları alıkoyan sebepleri azaltacak teşvikler ve çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.

Erkeklerin domine ettiği bir alanda, kadınların siyasette başarılı olmasını sağlamak gerçekten kolay bir iş değildir. Özellikle küçük yerleşim merkezlerine gittikçe kadınların siyasetten çok korktuğunu görüyoruz. Kadınların mücadelesine destek vermeyi ise ödev ve görevlerimiz arasında sayıyoruz. Siyasette etkili kadınların sayısı çoğalmadıkça Türkiye’deki kadın meselelerinin çözümünün zorlaştığını biliyoruz.

DEVA Partisi olarak fiziksel, ekonomik ve duygusal şiddet başta olmak üzere her tür şiddetle mücadele edeceğiz. Bu kapsamda DEVA Partisi “Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikaları” başlıkları altında dört temel başlıkta çözüm üretecek ve kadınları koruyacak düzenlemeleri hızla hayata geçirecektir. Ayrıca İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik yükümlülüklerin etkili biçimde uygulanması sağlanacaktır.

Unutmayalım; siyaset sadece erkeklere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir.

Nasıl ki bir kuş tek kanatla uçamazsa toplumun da hak ettiği refah seviyesine ulaşabilmesi için iki kanada ihtiyacı vardır. Bir ülke ancak kadın ve erkeklerin eşit fırsatlara ulaştığı ve birlikte çalıştığı durumda gelişebilir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın 08 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyor hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.