DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Kale Uygulama Noktasında70 Paket Halinde 40 Kilogram Skunk Esrar Maddesi Ele Geçirildi

Kale Uygulama Noktasında70 Paket Halinde 40 Kilogram Skunk Esrar Maddesi Ele Geçirildi
23.01.2023
76
A+
A-

Uyuşturucunun Kökünü Kurutmaya Kararlıyız

Malatya Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kale uygulama noktasında durdurulan bir kamyonda yapılan arama esnasında narkotik arama köpeğinin tepki verdiği dorsede yüklü olarak bulunan kulübenin dış cephe içerisine gizlenmiş vaziyette 70 paket halinde 40 Kilo SKUNK maddesi ele geçirildi.

Olayla İlgili Skunk maddesinin ele geçirildiği kamyon sürücüsü gözaltına alınırken, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen bir şahıs da Elazığ’da gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden kamyon sürücüsüne adli kontrol ile serbest bırakılırken, diğer şüpheli ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Skunk Nedir ?

Skunk, çok çabuk halüsinasyon etkisi gösterebilen, esrardan daha güçlü ve beyin ölümüne daha hızlı götüren maddedir.

Esrarın hammaddesi olan Hint kenevirinin laboratuvar ortamında diğer uyuşturucu maddelerle hibritleştirilerek elde edilen ve esrardan 20 kat daha fazla bağımlılık yapıcı özelliği olan Skunk uyuşturucu maddesinin beyin üzerinde de çok şiddetli etkilere sahip olduğu biliniyor.

Jamaika ve Bonzai gibi sentetik esrar türevlerinin beyne zararı da gücü ile ilgilidir. Yani esrar cinsi uyuşturucu maddelerin etki gücü arttıkça beyne zararı ve dolayısı ile psikiyatrik bozukluk ve akıl hastalıklarına yol açma olasılığı da artmaktadır.

Yani kafaya ne kadar şiddetli darbe gelirse beynin o kadar etkileneceği çıkarsaması ile bu durum aynıdır.

Skunk’ın esrardan farklılığı hibrid bir tohumdan elde edilmesidir. Esrarın aktif maddesi olan THC (Tetrahidrokannabiol) , esrar bitkisinde birbirinin ayna görüntüsü iki değişik şekilde oluşur. Bunlardan biri çok etkin diğeri ise etkisizdir ve esrar bitkisinde (hint keneviri) bu her ikisi değişik oranlarda bulunur. İşte hibrid tohumla bu THC nin etkili miktarını çok arttıran bir çeşit oluşturulmuştur. Yani şeker oranı daha yüksek hibrid pancar tohumu yaratmak gibi. Normal esrarda % 2-4 THC varken, Jack Herer , Super-skunk, Northern  Lights, Early Girl gibi hibrid tohumdan üretilen esrarlarda % 20 oranına kadar THC bulunabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.