Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Kent Müzesi İçin İstişare Toplantısı Yapıldı

Kent Müzesi İçin İstişare Toplantısı Yapıldı
27.09.2018
234
A+
A-

Battalgazi Belediyesi tarafından Kent Müzesi ile ilgili istişare toplantısı yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kimlikli bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıya, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra kanaat önderleri katıldı. Gruplar halinde devam edecek olan ilk istişare toplantısının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kent hafızasının önemine dikkat çekerek, “Bu toplantılarımız periyodik olarak devam edecek.  Malatya’nın geleceği açısından, istikbali açısından neler yapabiliriz? Görüşleriniz, önerileriniz düşüncelerinizi almak istedik biz. Yani bir istişare heyeti olarak düşündük. İstişare heyeti olarak ta özellikle Kent Müzesi’nin dizayn edilmesi noktasında düşünce görüş ve önerinize ihtiyacımız oldu. Yapacağımız bu toplantının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.  Şehrin gerçek anlamda şehir olmasını istiyorsak, şehrin bir kimliğinin olması lazım. Yollarda yapılır, parklarda yapılır, çevre düzenlemeleri de yapılır ama şehrin kimliği olmadığı zaman o şehir, şehir olmaktan çıkar, tamamen arabesk durumda yaşayan insanların mekanları olur. Biz bu şehre geldiğimizden günden beri şehrin kimliğinin oluşturulması noktasında büyük gayret ve çaba gösterdik. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması noktasında gerek Vakıflarla, gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, gerekse diğer kalkınma ajansları ve Avrupa Birliği ile temas içerisindeydik. Aynı zamanda sivil toplum örgütleriyle de yakın temas içine girdik. Şehir insan gibidir. Bir insanın kimliği, hafızası ve belleği yoksa şehirde o konumdadır. Şehrimiz çok değerli bir şehirdir. Biz, şehri tarif ederken, Anadolu’yu anayurt yapan medeniyetler şehri destan şehri diyoruz. Ve bu şehirde yaşamak bir vebaldir” diyerek, kimlikli bir şehir için gayret gösterdiklerini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’da, “Burada bizim kendi değerlerimizin haricinde bir hikayemizin olması lazım. Bu hikayemizin de diğer illerdeki insanları da cezp etmesi lazım. Buraya gelip, burayı gezme ile ilgili arzu içerisinde olmalılar. Bizim burada kayısı bir değer Allah vergisi. Ama Gaziantep’te bir baklava el yapımı, insanların üretimi ve kayısı kadar üretimi var. Kayısıdan daha fazla geliri var. İnsanlar beyin yorduğunda Allah vergisi olmasa da, değerler yaratıp o ile ve o şehre katkı sağlayabiliyor” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından toplantıya katılanlar, Kent Müzesi ile ilgili önerilerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.