Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

KERKÜK ŞEHİTLERİNİ UMUTMAYACAĞIZ.

KERKÜK ŞEHİTLERİNİ UMUTMAYACAĞIZ.
16.01.2022
159
A+
A-

 

16 Ocak 1980 tarihi, Irak Türkmen halkı ve Türk Dünyası için de bir yürek yarasıdır.

 

Bugün, Irak’ın Kerkük kentinde ırkçı Baas rejimi tarafından, hiçbir gerekçe gösterilmeden asılarak şehit edilen Türkmen liderler Abdullah Abdurrahman, Dr. Necdet Koçak, Adil Şerif ve Dr. Rıza Demirci gardaşlarımızın 42. şehadet yıldönümlerini idrak ediyoruz.

 

Ülkelerinin toprak bütünlüğünden ve insanca yaşama arzularından başka hiçbir siyasi amaçları olmayan, bölücü terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden Irak Türklerinin öz evlatlarına reva görülen bu haksız-hukuksuz uygalama, insanlık tarihine kara bir sayfa olarak geçmiştir.

 

Osmanlı devletinin çekilmesinden bu yana, yaklaşık 100 yıldır çile, savaş ve ekonomik sorunlarla başbaşa kültürel varlık ve birlik kavgası veren Irak Türkmenleri ülke yönetiminde hak ettikleri yere gelememiş, Baas rejiminin devrildiği 2003’ten bu yana da beklentileri karşılanmamıştır.

 

Irak devletinin toprak bütünlüğü içinde insanca yaşama mücade veren İrak Türklerinin yiğit evlatları Abdullah Abdurrahman, Necdet Koçak Adil Şerif ve Dr. Rıza Demirci’yi şehadet yıldönümlerinde rahmet ve şükranla anıyor, Irak Türkmenlerinin ve Türk Dünyasının acılarını paylaşıyorum.

 

Al Bayraktan Gök Bayrağa selâm olsun.

 

16.01.2022

 

Uğur BULUT

Büyük Birlik Partisi

Genel Başkan Yardımcısı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.