DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Keskin, Esnaf ve Sanatkârların Ekonomik Dar Boğazında Boğulmuştur

Keskin, Esnaf ve Sanatkârların Ekonomik Dar Boğazında Boğulmuştur
07.07.2022
56
A+
A-

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız, Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Teşkilatının katılımıyla Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek ülkemizdeki ağır ekonomik krizin esnaflarımız üzerindeki etkilerini konuştu.

Malatya siyasetinin artık daha renkli ve geniş bir yelpazeye kavuşması gerektiğini belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve sanatkârların ekonomik dar boğazında neredeyse boğulduğunu kriz sürecinin biran önce aşılması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız ise Esnaf ve sanatkâr camiasının ekonominin temel taşı olduğunu belirterek “Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde ülke genelinde yaşanan ekonomik krize mutlak çözüm çalışmaları yapılıyor. Malatya’nın kalkınması için iktidarın ve AK Partili yöneticilerin çözüm yollarını adeta tıkayan umursamazlığı yüzünden aşılması zor bir kriz dönemindeyiz.” dedi.

Bir an önce sandığın vatandaşın önüne gelmesi gerektiğini belirten Başkan Yıldız “Sorunlar onları çıkaranlarla çözülemez. Nereye ellerini atsalar orası Ülkenin kanayan yarası haline geliyor. Ülke Cumhuriyet tarihinde kurulduğu dönemden buyana en zor günlerini yaşıyor. Enflasyon Yüzde Yüze yaklaşıyor. Ülkede denetimsizlik almış başını gidiyor. Asgari Ücrete yapılan yüzde 30, Emekli ve memura yapılan yüzde 42’lik zammın ardından marketlerde birçok ürün raflardan kaldırılmış durumda. Birileri nasıl zam yaparız, vatandaşı nasıl soyarız derdinde. Devlet kendi eliyle buna izin vermekte. Birçok esnafımız sattığı malı yerine koyamamaktan şikâyetçi. Esnafı, vatandaşı maalesef ezdirdiler ve çözüm üretemiyorlar” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz ise İYİ Parti Teşkilatları olarak yoğun bir çalışma süreci içinde olduklarını ve Malatya’nın tüm sorunları için vatandaşlarla birebir temas halinde olduklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.