Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Kurşunlu Yatılı Ortaokulu Öğrencileri Kültürel ve Bilimsel Gezide Bulundu

14.06.2022
312
A+
A-

Kurşunlu Ortaokulu Öğrencileri TÜBİTAK Projesine Katıldı

Hekimhan’ a bağlı Kurşunlu Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Kocaeli’ nin Gebze İlçesinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezini ve TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsünü ziyaret etti.

TÜBİTAK Genel Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’ ın daveti üzerine başlatılan etkinlik öğrencilere bilim yolunda ilerlemeleri için ışık tutacak. TÜBİTAK UME Kurumsal İletişim Sorumlusu Uğur AKKAYA’ nın tanıtım programı ve rehberliğinde gerçekleştirilen faaliyet öğrenciler için bilgilendirici, heyecanlandırıcı ve eğlendirici oldu.

“Bilimi Anlamak ve Yaşamak Projesi” kapsamında katıldığımız proje etkinliklerinde hem öğrendik, hem eğlendik. Her aşamasında gurur duyduğumuz TÜBİTAK ülkemizi dünya ülkelerinin ön sıralarında temsil ediyor. Bilimsel laboratuvarlar, teknolojik çalışmalar, buluşlar, icatlar, bilimsel ve eğlenceli etkinlikler daha niceleri öğrencilerimize yeni ufuklar açacak.

Gezi turuna,Toplam 29 öğrenci ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Pirvani temelli, Kurşunlu Yatılı Bölge Ortaokulu müdürü Mesut Ulutaş, okul müdür yardımcısı Yücel Dertsiz, öğretmenlerden Nebahat Temelli, Sultan Özdemir, Sümeyye Doğan’ ın yanısıra aynı zamanda proje ortağı olan İlçe Halk Eğitimi müdürü Muhammet Eskici, Öğretmenevi müdürü Naci Karaçay ve Hekimhan Kaymakamlığı personeli Ali Evren’ de katıldılar.

07.06.2022 – 12.06.2022 Tarihleri arasında gerçekleşen programda bilimsel çalışma ve etkinliklerin yanısıra birçok şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler. Ziyaret ettiği şehirlerin birçok bürokratının programın bazı bölümlerine dahil olmaları unutulmaz anılar bıraktı.

Sırasıyla İstanbul’ un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ‘ in öğrencilerle ilgilenmesi öğrenciler için unutulmaz oldu. İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ ün talimatı ve yardımları öğrencilerin İstanbul’ da çok kısa sürede çokça etkinlik yapmasına neden oldu Valide Sultan Gemisiyle boğaz turu atan öğrenciler, İstanbul’ daki çeşitli raylı ve deniz yolu ulaşım araçlarını kullandılar.

TÜBİTAK’ ın Kocaeli Gebze yerleşkesindeki etkinliklerin ardından Balıkesir’ giden öğrencileri Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri karşıladılar. Balıkesir Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit’ in de kabul ettiği öğrenciler ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu oldular. Tarihi ve turistik yerleri gezen öğrenciler Edremit, Akçay, Altınoluk ve Seyit Onbaşı’ nın memleketi Havran’ da dolu dolu vakitler geçirdiler.

Balıkesir’ den sonra Çanakkale’ ye, kahramanlık destanının yazıldığı cephelere, ecdadın yattığı yere, ziyarette bulunan öğrenciler hem tarihimizle gurur duydular hem Çanakkale Köprüsünün görerek devletimizle gurur duydular. Çanakkale’ nin ardından Bursa’ ya giden ve birçok tarihi turistik yeri ziyaret eden öğrenciler Ankara’ da Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra Ankara’ nın tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı buldular.

Hem bilimsel ve uluslararası kuruluşlarla gerçekleştirilen proje, hem gezi programı belki de il dışına hiç çıkmamış öğrenciler için unutulmaz oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.