Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MAKON ve MASTÖB Kadın Kolları ” KADIN HİKAYELERİ ” Adlı Ödüllü Öykü Yarışması Düzenleyecek

MAKON ve MASTÖB Kadın Kolları ” KADIN HİKAYELERİ ” Adlı Ödüllü Öykü Yarışması Düzenleyecek
09.02.2022
193
A+
A-

 MAKON ve MASTÖB Kadın Kolları Organizasyonu İle ” KADIN HİKAYELERİ ” Adlı Ödüllü Öykü Yarışması Düzenleyecek. Yarışma Başvuruları 30 Nisan Cumartesi Gününe Kadar Devam Edecek.


( MAKON ) 
Malatya Konfederasyonu  ve ( MASTÖB )  Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Kadın Kolları ” KADIN HİKAYELERİ ” Adlı Ödüllü Öykü Yarışması Düzenleyecek.

” KADIN HİKAYELERİ ” Adlı Ödüllü Öykü Yarışmasına 18 Yaş Üzeri Tüm Kadınlar 30 Nisan Cumartesi Gününe Kadar Başvurabilecek.

“KADIN HİKAYELERİ”

Yarışmanın Konusu:  Kırsalda ve kent hayatında KADIN;   Güçlü kadınlar, ezilen kadınlar, örnek kadınlar, iş yerinde sorun yaşayan kadınlar, kahraman kadınlar, çileli kadınlar, başarılı kadınlar, kimsesiz kadınlar, göç eden kadınlar… gibi konular çerçevesinde kurgu ya da aile büyüklerinden ve çevreden derlenen hikâyeler.

Yarışmanın Amacı: Toplumdaki kadın sorununa dikkat çekme, toplumda kadın duyarlılığını artırma, kadınların gerçek hayat hikâyelerinin derlenerek ortaya çıkmasını sağlama, kadınların unutulan ya da fark edilmeyen hikâyelerinin yazıya aktarılması, genç kadınların aile büyükleri ve çevreleriyle iletişim kurabilmelerini sağlama, kadınların yazma becerilerini ortaya çıkarma, okuma ve yazma becerilerini geliştirme…

Türü: Hikâye Yarışması (derleme/kurgu)

Hedef Kitle: 18 yaş üzeri tüm kadınlar

Yarışma Takvimi:

Yazıların Son Gönderim Tarihi ; 30 Nisan Mesai Bitimi

Yazıların Seçici Kurul Tarafından Değerlendirilme Tarihi ;  8 Mayıs 2022

Sonuçların duyurulması ve Ödül Töreni Basın Açıklaması ile birlikte yapılacaktır.

Başvuru Şartnamesi  kadintemalihikaye@gmail.com mail adresine yollanarak başvuru  yapılmış  olacak.

Ayrıca Başvuru Şartnamesi için MAKON ve MASTÖB Genel Merkez Kadın Kolları Facebook ve İnstargam hesaplarına  girerek Şartnameyi alabilirler..

 Facebook Adresi ;  @mastobmakonkadin        İnstargam Adresi ; mastobmakon

Mastöb ve Makon Kadın Kolları 

Yarışmanın Seçici Kurulu Şu İsimlerden Oluştu ; 

1. Yadigar Özçelik – Emekli Öğretmen, Kamu Yönetimi Uzmanı

2.Emine Savaş- Doktor, Şair

3. Şakir Kurtulmuş- Şair, Yazar, Çıra Edebiyat Dizi Editörü

4. Özgür Çoban – Edebiyat Öğretmeni, Yazar, Şair

5. Mürselin Tan- M.T. Yeni Medya İletişim – Genel Yayın Yönetmeni – Gazeteci – Yazar, İçişleri Bakanlığı E. Basın Müşaviri

6. Erol Cihangir- Yazar, Yayıncı, Yakın Tarih Araştırmacısı. Doğu Kütüphanesi Yayınları İmtiyaz Sahibi

KATILIM ŞARTLARI:
1) Yarışmaya katılan hikâyelerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan kişi, hikâyenin tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu ve başka bir yarışmada ödül almadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan geri alınır.

2) Her yarışmacı yarışmaya tek bir hikâyeyle katılabilir.

3) Yarışmaya gönderilen hikâyelerin telif haklarının süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak yarışmayı düzenleyen MASTÖB ve MAKON Kadın Kolları’na geçmiş olduğunu, yarışmaya eser gönderen her yarışmacı kabul etmiş sayılır. Dolayısıyla MASTÖB ve MAKON, yarışmaya katılan hikâyeler üzerinde süresiz tasarruf yetkisine sahiptir. Ayrıca yarışmaya katılan hikâyelerin muhafazası da süresiz ve koşulsuz olarak MASTÖB ve MAKON’a ait olup, yarışmaya katılanlar tarafından geri istenemeyecektir.

4) Yarışmaya son başvuru tarihi, 30 NİSAN 2022 mesai bitimidir (17.00). Bu tarih ve saatten sonraki gönderimler kabul edilmeyecektir.

5) Ödüle aday hikâyelerde amaca ve konuya uygunluk, Türkçenin yaratıcı olanaklarını kullanmadaki başarı, yazınsal duyarlık ve değer aranacaktır.

6) Aday, kadintemalihikaye@gmail.com e-posta adresine iki adet Word dosyası göndererek yarışmaya katılım sağlayacaktır:

a) Ödüle aday gösterilecek eser Word belgesi formatında, A4, Times New Roman 12 yazı karakteri ile yazılmış, her kenardan 2 cm kenar boşluğuyla satır aralığı 1,5 olacak şekilde  ve en fazla 10 sayfa olmalıdır. Aday, hikâyesinin bulunduğu dosyaya hiçbir şekilde kendisiyle ilgili bilgileri (ad, yaş, meslek vb) eklememelidir.

b) Aday, ayrı bir Word belgesine isim,soyisim,öğrenim durumu, cep telefonu ve adres gibi bilgilerini yazıp gönderecektir.

c) Noktalama işaretleri ve dilbilgisi kuralları, seçici kurul tarafından kendiliğinden, eser sahibine sorulmadan düzeltilecektir.

7) Seçici kurul tarafından seçilecek olan 5 adet hikâyeye ödül verilecek, her katılımcı Katılım Belgesi alacak ve yayınlanmaya uygun bulunan hikâyeler kitap olarak basılacak, MASTÖB ve MAKON web sitesinde yayımlanacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.