Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneğinden Geleneksel İftar Yemeği

Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneğinden Geleneksel İftar Yemeği
23.04.2022
109
A+
A-

Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 1. Geleneksel iftar yemeği programına Malatya’daki Bingöllü Hemşerileri, Sivil Toplum Temsilcileri, Bürokrat ve seçkin davetli topluluğuyla katıldı.

Battalgazi İlçesi Altıntaç düğün salonunda gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğine yaklaşık 1,500 kişi katılırken iftar öncesi Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar edildi. Geleneksel İftar yemeğinde Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği adına selamlama konuşması gerçekleştiren Av. Göksel Atlı davete icabet ederek gelenlere teşekkür etti.

Bingöllüler olarak gittiğimiz her yerde oranın kültürüne ve insanına saygı duyduk. Kendileriyle samimiyet ve sevgi temelli ilişkiler inşa etmeye çalıştık. Karşılığında da şükürler olsun ki Saygı sevgi ve anlayış bulduk. Uyum içinde güzel dostluklar inşa ettik. Malatya’mızda da bunun en güzel örneklerinden birini görüyoruz.

Geçen uzun yıllardan sonra kalbimiz sadece Bingöl için değil Malatya içinde atmaya başladı. Derneğimiz BİNYAD bu amaçlar doğrultusunda başarılı bir şekilde faaliyet göstermektedir. Derneğimizin bu denli başarılı olması ebetteki asla tesadüf değildir. Samimiyet ve özveri ile hareket eden insanların birlikteliğinden bahsediyorum.

Her daim maddi ve manevi olarak desteğini esirgemeyen iş adamı Musa Anşin, dernek başkanımız Saim balat ve yönetim kurulu üyelerimiz Suphi Aksoy, Memduh Aymak, Ali Kayançiçek, Sebahattin Baytemur, Mehmet Bozkurt, Kenan Hişan, Sait Güneş, Mesut Gönenç, Tekin Karabulak, bu başarının mimarlarıdır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Hiç kuşkusuz en büyük teşekkürü derneğini sahiplenen sevincini acısını derneği vesilesiyle hemşerileriyle paylasan kıymetli Bingöllü hemşerilerimiz hak etmektedir. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Geleneksel iftar yemeğimizi her yıl Allah izin verdiği sürece yapmaya devam edeceğiz.”

Düzenlenen iftar yemeğine CHP Genel başkan Yard. ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi ilçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya Ticaret Borsası Baskanı Ramazan Özcan, DEVA Partisi kurucular kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, DEVA Partisi il Başkanı Onur Güneş, İnönü Üniversitesi Üroloji ABD Prof. Dr. İlhan Geçit, Akçadağder Genel Başkanı Murat Maskar, Genel Merkez Yön. Kur. Üyesi İsmail Tutal, Genel Sekreter Tuğba Farımaz, Siyasi parti il ve ilçe Başkanları, STK, Oda Başkanları, muhtarlar ve ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.