Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sayıştay’ın 2021 Raporu’na İlişkin Basın Açıklamasında Bulundu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sayıştay’ın 2021  Raporu’na İlişkin Basın Açıklamasında Bulundu
15.11.2022
60
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden, Sayıştay’ın 2021 yılına ilişkin denetiminde saptandığı belirtilen usulsüzlüklerle ilgili  yapılan haberlerin ardından yapılan iddialar hakkında  açıklmada  bulundu. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi  tarafından yapılan açıklamada, Sayıştay’ın 2021 yılına ilişkin denetiminde saptadığı , temizlik hizmeti için alınan Mercedes aracın, daha önceki dönemlerde kiralandığı, bu dönemde yapılanın kira süresinin uzatılması olduğu, ayrıca aynı raporda ‘Malatya Büyükşehir Belediyesinin mali disiplinden taviz vermediği’nin altı  çizildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sayıştay Raporu’na İlişkin​ Yapılan Yazılı Basın Açıklaması Şöyle:

Bilindiği gibi Sayıştay Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak denetim raporları yayınlanmaktadır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili 2021 yılı Denetim Raporu yayınlanmış, ‘belediyenin mali disiplinden taviz vermemesinden’ övgü ile söz edilmiştir. Bununla birlikte bazı hususlarda atfedilen iddialarla ilgili gerekli görülen bu açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.

Raporda araç alımlarıyla ilgili kısımda belirtilen araçlar; arazi kontrol aracı olarak kiralanmış ve lüks olmayan araçlardır. Bu araçlar şehrimizin 12.313 kilometrekarelik hizmet alanında ilgili personellerimiz tarafından sahada, arazi incelemesi sırasında kullanılarak hizmet vermektedir. Bahsi geçen araçlar herhangi bir makama veya hususiyete tahsisli değildir. Öte yandan adı geçen Mercedes Benz araç ise önceki dönemlerde kiralanmış olan 2012 model, 44 ND 299 plakalı araç olup, bu aracın kira süresinin uzatılması işlemidir. Yani yeni bir lüks araç alımı ya da kiralanması söz konusu değildir.

Aynı raporun içerisinde Büyükşehir Belediyemizin planlı, programlı, güvenilir ve prosedürlere uygun çalıştığı belirtilmiştir. 2021 Yılı Denetim Raporu Denetim Görüşü Bölümü’nde, “Malatya Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu yatırımlardan dolayı; sermaye giderlerindeki olumlu artışa rağmen faiz giderlerinin düşmesi, Belediyenin mali disiplinden taviz vermediğini ve yapılan yatırımların finansmanında öz kaynakların tercih edildiğini göstermektedir. Geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tabloların ‘Tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denilmektedir.

Tüm kamuoyunun açık ve net bir şekilde bilmesini isteriz ki; Malatya Büyükşehir Belediyesi, yakalamış olduğu mali disiplinle, belediye bütçelerinin kat be kat üzerinde yatırımlar gerçekleştirmektedir. Belediyemiz başarılı bütçe yönetimine aynı kararlılık ve istikrarla devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.