Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Tekstilde Yakaladığımız İvme Başka Şehirlere Mi Kayıyor?

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, Tekstilde Yakaladığımız İvme Başka Şehirlere Mi Kayıyor?
16.10.2023
61
A+
A-

Tekstilde yakaladığımız ivme başka şehirlere mi kayıyor?

Depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim nedeniyle tekstil sektörünün sıkıntıda olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Tekstilde yakaladığımız ivmenin başka şehirlere doğru kaymaması için ihracatçı firmalar desteklenmeli, fason üretim yapan atölyelerdeki iş kaybının önüne geçecek kapsayıcı adımlar atılmalı” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, OSB’de ve şehrin farklı noktalarında faaliyet yürüten tekstil firmalarını ziyaret etti.

Deprem sonrası şehrin önemli ölçüde göç verdiğini, bu durumun da firmalarda personel sorununa yol açtığını kaydeden Başkan Sadıkoğlu, en fazla personel sıkıntısı yaşayan sektörlerin başında tekstil sektörü geldiğini söyledi.

“İşverenin devlete ödediği payların personele ödenmesi için gerekli düzenleme yapılmalı”

Firmaların deprem etkilerinden tamamen arınması için kapsamlı desteklere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Deprem sonrası önemli ölçüde personel sıkıntısı yaşanıyor. Mevcut personeli koruyabilmek ve gidenleri de geri döndürebilmek için Malatya’nın cazip hale getirilmesi gerekiyor. Bunun tek bir yolu var ve her platformda dile getiriyoruz. İşverenin her bir personel için devlete ödediği paylar en az 1 yıl personele ödenmesi için gerekli düzenleme yapılmalı. Devlet desteği ile asgari ücretin üzerinde bir maaş sistemi, personeli korumak ve gideni de geri döndürmek için faydalı olacaktır” dedi.

Çamlıça 10,09,2022

“Tekstil ve konfeksiyon ihracatımız düşüyor”

Tekstilde bölgenin üretim üssü konumunda olan Malatya’dan ihracat rakamlarının düştüğüne vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “2023 yılının ilk 9 ayında şehrimizden tekstil ve konfeksiyon sektöründe önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 düşüşle 15 milyon 151 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu düşüşün en önemli sebebi elbette depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim. Şehrimiz tekstilde bölgenin üretim üssü konumunda. Yakaladığımız bu ivmenin korunması, başka şehirlere kaymaması için ihracatçı firmalarımız desteklenmeli, fason üretim yapan atölyelerimizdeki iş kaybının önüne geçecek adımlar atılmalı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.