Malatya ve Bölge Aşiretlerinden Barış, Kardeşlik ve Çözüm Sürecine Destek Çağrısı Geldi
![Malatya ve Bölge Aşiretlerinden Barış, Kardeşlik ve Çözüm Sürecine Destek Çağrısı Geldi](https://gundem44.com/wp-content/uploads/2025/02/0-11.jpg)
Malatya ve Bölge Aşiretleri Adına Açıklama Yapan Başkan Nimet Doğan, Barış ve Kardeşlik Açılımına Herkesim Destek Vermeli.
KADİM AŞİRETLER FEDERASYONU MALATYA İL BAŞKANLIĞI, AŞİRET LİDERLERİ, KANAAT ÖNDERLERİ VE TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Kadim Aşiretler Federasyonun Malatya İl Başkanlığı ofisinde gerçekleştirilen toplantıya, aşiret liderleri, kanaat önderleri ve aşiret temsilcileri katıldı. Toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
![](https://resmim.net/cdn/2025/02/15/Nfm0PH.jpg)
Toplantıya, Canbeg Aşireti Kanaat Önderi Mehmet CANBAY, Rışvan Aşireti Kanaat Önderi Ali EKİNCİ, Birimşe Aşireti’ni temsilen Mehmet BOĞA, Atmalı Aşireti’ni temsilen Mehmet Ali BAŞIBÜYÜK, Malatya İzol Aşireti’nden Mehmet ÖZHAN, Adıyaman İzol Aşireti’nden Ömer İNAN, Alikan Aşireti’ni temsilen Mehmet KARAKAYA ve İl Başkan Danışmanı Dr. Abdullah AKGÜNEŞ katıldı.
Toplantıda, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli’nin PKK’ya silah bırakma çağrısını desteklemek adına basın açıklaması yapıldı.
Kadim Aşiretler Federasyonu Malatya İl Başkanı ve İzol Aşireti Hanımağası Nimet DOĞAN yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin Barış Açılımı süreci, ülkenin uzun yıllar boyunca karşı karşıya olduğu iç huzursuzluk ve çatışmaların çözülmesi için atılmış tarihi bir adımdır. Bu sürecin en temel amacı, silahlı çatışmaların sona erdirilmesi ve toplumsal barışın sağlanmasıdır. Barış Açılımı, halk arasında güvenin tesis edilmesini ve çatışmaların daha yapıcı bir şekilde çözülmesini sağlayacak olan diyalog ortamını yaratmaya yöneliktir.” dedi.
![](https://resmim.net/cdn/2025/02/15/Nfm5mc.jpg)
Barış Açılımı sürecinin bir diğer önemli boyutunun toplumsal kutuplaşmayı ortadan kaldırmak olduğunu belirten DOĞAN, sözlerine şöyle devam etti: “Her bir etnik grubun ve bireyin kimliğine saygı gösterilmesi, ayrımcılıkla mücadele edilmesi ve eşit hakların tanınması bu sürecin en temel ilkelerindendir. Toplumun her bireyine adaletli bir şekilde yaklaşılması, toplumsal barışın tesisi için kritik öneme sahiptir.” dedi.
Konuşmasını sürdüren DOĞAN, toplum ve ülke bekası için atılacak her adımın destekçisi olacaklarını belirterek şu açıklamaları yaptı: “Sürecin başarısı, toplumun tüm kesimlerinin katılımını ve desteğini gerektiriyor. Bu açılım yalnızca silahlı çatışmaların son bulmasını değil, aynı zamanda insan haklarının ve eşitliğin temin edilmesiyle daha adil bir toplum yapısının inşa edilmesini hedefliyor.” dedi.
Tarih boyunca aşiretlerin sadece bir toplumsal yapı değil, adaletin, dayanışmanın ve merhametin temsilcisi olduğunu vurgulayan DOĞAN, “Türkiye’de yaşayan herkesi çözümün bir çağrısı olmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.