DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya ve Bölgesi İçin 12-17 Nisan Tarihleri Arası Zirai Don Uyarısı Yapıldı

Malatya ve Bölgesi İçin 12-17 Nisan Tarihleri Arası Zirai Don Uyarısı Yapıldı
11.04.2022
224
A+
A-

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, “Bölgemizde havanın parçalı çok bulutlu; akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.” denildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Malatya’nın da dahil olduğu bölgede 12 Nisan Çarşamba öğle sonrası ve 17 Nisan Pazar sabah saatleri arasında, zirai don beklendiği uyarısında bulundu.

Bölgemizde havanın parçalı çok bulutlu; akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların güneyli yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizde genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMESİ UYARISI: Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: 12 Nisan Çarşamba ile 17 Nisan Pazar günleri arasında Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerimizin tedbirli olmaları gerekmektedir.

MALATYA’DA SICAKLIK DURUMU: 23 / Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı.

ÇEVRE İLLERDE HAVA DURUMU:

MALATYA: 23 / Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı.

ELAZIĞ : 23 / Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı.

BİNGÖL: 21  / Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı.

TUNCELİ: 23 / Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı.

ADIYAMAN: 25 / Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yer yer aralıklı sağanak yağışlı.

Bölge Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Geçerlilik Periyodu: 12.04.2022 15:00 – 17.04.2022 09:00

12 Nisan Çarşamba ile 17 Nisan Pazar günleri arasında Malatya, Elazığ, Adıyama, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerimizin tedbirli olmaları gerekmektedir.

Zirai Don Sınıflandırması
2 m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması;
Hafif don: 0 °C ila -2,2 °C,
Orta kuvvette don: -2,2 °C ila -4,4 °C
Kuvvetli don: -4,4 °C’den daha düşük.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.