Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya ve Sivas Sınırında Bulunan Yamadağ’larında Yaşayan Yılkı Atlarına Yem Ulaştırılırdı

Malatya ve Sivas Sınırında Bulunan Yamadağ’larında Yaşayan Yılkı Atlarına Yem Ulaştırılırdı
02.02.2022
65
A+
A-

Hekimhan Yamadağı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle yemsiz kalan yılkı atlarına bölgeye yakın Sivas’tan gelen Sivas Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekipleri yem ulaştırıldı.

Malatya ve Sivas sınırında bulunan Yamadağı’nda yoğun kar yağışı nedeniyle yemsiz kalan yılkı atlarına yem ulaştırıldı.

Malatya ve Sivas sınırında bulunan ve kış aylarının  çok sert geçtiği Yamadağı eteklerine inen yılkı atları drone ile görüntülendi. Burada Doğa Koruma Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Sivas İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı ekipleri tarafından Bektaş , Kurdu ve Harmandalı Köyleri kırsalında atlar için doğaya yem bırakıldı.

Bektaş köyü Muhtarı Evren Yılmaz, “Yamadağı’nda yüzlerce yılkı atı bulunuyor. Bu yıl kışın çok sert geçmesi nedeniyle atlar yem bulmakta zorlandılar ve Yamadağı’nın eteklerine kadar indiler. Devletimiz var olsun, dağın başındaki yılkı atını bile bu zor şartlarda aç bırakmıyor. Tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Onlarca yılkı atlarının tek sıra halindeki dizilişi ortaya seyirlik görüntüler çıkarttı.

Kaynak – Haber ve video: Malatya Yeni Ses / Burhan Karaduman

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.