Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya Geneli Şiddetli Yağan Yağmur ve Dolu Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Malatya Geneli Şiddetli Yağan  Yağmur ve Dolu Hayatı Olumsuz Etkiliyor
05.05.2022
160
A+
A-

Malatya’da Yağmur ve Dolu Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün gök gürültü sağanak uyarısının ardından, Malatya’da şiddetli sağanak ve dolu etkili oldu.

Malatya’da özellikle  bayramın  son  günü etkili olan Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintisi oluşurken, bazı ilçe  ve bölgelerde ise dolu yağışı nedeniyle kayısı ağaçlarının zarar gördüğü bildirildi.

Malatya ve merkez ve bazı  ilçelerinde  sağanak  yağış  ve  dolu  yağışı etkili  oldu.  Şehir merkezinde öğle saatlerinde başlayan sağanak, doluya dönüştü. Aralıklarla süren yağışla birlikte caddeler su altında kaldı. Kırsal kesimlerde etkili olan sağanak ve dolu yağışı Darende , Hekimhan , Kuluncak , Yazıhan , Akçadağ, Doğanşehir ve Arapgir ilçelerinde  hayatı olumsuz etkiledi.  Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Malatya genelinde etkili olan yağışların hafta  sonuna  kadar  daha etkili  olacağını  bildirdi.

Malatya  ve Bölgesinde geçen  haftalarda etkili olan  dondan sonra zarar  gören  kayısı  ve  meyve  bahçelerini  bu kezde sağanak  yağmur  ve  dolu  vurdu.  Kayısı  ağaçlarının  ve meyve  ağaçlarının doludan  dolayı  büyük  zarar  gördüğü  zararın  kötü  hava  koşulları  nedeniyle  henüz  belirlenemediği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.