Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya’da Hız Denetimi Yerli ve Milli Mobil Hız Tespit Cihazı Radarla Yapılacak

Malatya’da Hız Denetimi Yerli ve Milli Mobil Hız Tespit Cihazı Radarla Yapılacak
21.03.2022
130
A+
A-

Malatya’da Hız Denetimi Yerli ve Milli Mobil Hız Tespit Cihazları (MTS),  Radarla Yapılacak

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, Yerli ve Milli Mobil Hız Tespit Cihazları (MTS), Malatya’daki İl Jandarma Komutanlığına ait trafik uygulama noktalarında hizmete girdi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, Yerli ve Milli Mobil Hız Tespit Cihazları (MTS) Malatya İl Jandarma Komutanlığında Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş trafik timleri ile birlikte montaj ve personel eğitimleri tamamlanarak trafik hizmetine sunuldu.

Trafik uygulama noktalarında hem araca monteli, hem seyyar olarak kullanımı yapılan radar cihazı; her bir araç için hızını, sınıfını, şeridini, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile birlikte önemli birçok veri tespiti yapabilme kabiliyetine sahiptir. Yağmurlu, karlı ve sisli hava şartlarında gece ve gündüz kullanılabilmekte.

Şerit ve araç sınıfı bazlı hız limiti ayarlanabilme imkanı sağlayan cihaz ile aynı anda 4 (dört) şeritli yollarda eş zamanlı birden çok aracın ihlal takibi yapılabilmektedir.

Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan ALTIN uygulamalı eğitim noktasında radar cihazının kabiliyetlerini yerinde inceleyerek;

“Yerli ve Milli radarımızı diğer radarlardan ayıran özelliği, birden fazla (4) şeritli yollarda birden fazla araçların aynı anda hız ihlallerini tespit edebilmesi, araçtan ayrı olarak seyyar olarak montajının yapılabilmesi, gece görüşü ile bütünleşip yağmurlu, karlı ve sisli havalarda kullanılabilmesidir.

Jandarma olarak bu cihaz ile amaçlarının ceza yazmak değil, trafik güvenliğini en üst düzeye çıkarmak olduğuna dikkat çeken Altın, “Hızdan kaynaklı kazalar ile can ve mal kayıplarını en aza indirmektir. Yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla bu radar cihazlarının kullanımına Jandarma sorumluluk alanında başlanılmıştır” şeklinde açıklamasını tamamladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.