Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya’lı Eski Vekil Gülay Yedekci, Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Malatya’lı Eski Vekil Gülay Yedekci, Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Oldu
30.11.2023
430
A+
A-

Aslen Malatya Arapgir’li olan  Eski CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Malatya’lı Eski CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Oldu. 1976’da İstanbul’da doğdu.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci Avcılar ilçesi için CHP’den Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklarken dikkat çeken ifadeler kullandı.  

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

Büyük umut ve beklentilerle yeni bir döneme daha “merhaba” diyoruz. Her yeni dönem daha iyi yaşam koşullarına ulaşma yolunda beklentilerin arttığı bir ortamı beraberinde getirmektedir. 

CHP bugün olduğu gibi yarın da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya ilkeler ve hedefler doğrultusunda siyasette erdemin, hizmette kalitenin en geçerli adresi olma vasfını sürdürecektir. Yüce milletimizin çabasını çabasına, umudunu umuduna, iradesini iradesine ekleyerek, ilerlemenin, kalkınmanın dinamik gücü olacaktır. 

Yakın coğrafyamızda yaşanılan savaşlar, ekonomimizdeki olumsuz gelişmeler, adaletin sürekli kan kaybetmesine rağmen CHP; gelecek günlerin aydınlık Türkiye’sinin en büyük teminatıdır. 

Değerli hemşehrilerim!

Her köşesinde başka bir güzellik, başka bir efsun taşıyan İstanbul’umuzun Marmara Denizi ve Küçükçekmece Gölü’nün kıyılarında kurulan Avcılar ilçemizde adeta bir seremoni yapar. Medeniyetimize ait izler burada bizi selamlar. Bu ilçe; tarihin, tabiatın ve kültürün bize bir armağanı ve emanetidir.

Böylesine güzel ve önemli bir ilçede yaşamanın ve bu şehre ait olmanın, hepimize ayrı ayrı mesuliyetlerini de beraberinde getirmektedir. Avcılar ilçemizi tüm sorunlarından arındırmış, marka şehir özelliğine dönüştürebilmek hepimizin görevi. 

CHP’den, “Avcılar Belediye Başkanı Aday Adayı” olarak hizmet etmek için karşınızdayım. İstanbul’umuz ve Avcılar’ımız için yüreğimizdeki tükenmeyen sevdamızın kılavuzluğuyla CHP kadroları arasında Avcılar ilçemizi birlikte inşa etmek için yola çıktık. Sizin coşkunuzla, heyecanınızla desteğinize talibim.

Şahsıma duyduğunuz güvenle Avcılar ilçemizi birlikte daha büyük hedeflere ulaştıracağımıza inanıyor; hepinizi sevgi ve saygılarıyla selamlıyorum.

CHP KADIN ELİYLE KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR

Türkiye’nin birçok kentinde mahalleleri kıskacına alan kentsel dönüşüm, yerel seçimlerin de ana gündem maddesini oluşturuyor. Özellikle Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri yüreklerimize kor ateşler düşürürken, gözler bir kez daha İstanbul’a çevirdi.

Yurt genelinde olduğu gibi İstanbul’da da seçmenin iki ana gündem maddesi yer alıyor. Birincisi ekonomide yaşanılan sıkıntılar, ikinci ise deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm projeleri. CHP, kentsel dönüşüm uygulamalarının barınma hakkını korumadığını belirterek yoksul halkı eğitimden ve kültürel ortamlardan uzaklaştırdığına dikkat çekiyor. Dönüşümün, halkın gecekondusundan yandaşlara büyük kazanç sağlayan yeni bir yağma düzeni kurduğu vurgulanarak, doğmamış bebeğin bile borçlandırıldığını savunuyor

Türkiye’nin deprem gerçeği ve yaşanabilir kent kültürünün korunması amacıyla gerçekleştirilecek kentsel dönüşümün temel ilkesini “Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm” adıyla tanımlayan CHP; bu ilkeleri şeffaflık, uzlaşı ve adalet olarak sıralıyor. CHP ayrıca insan ve çevre odaklı dönüşüm olması gerektiğine de vurgu yapıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜME KADIN ELİ

Kentsel dönüşüm tartışmalarının gölgesinde CHP kulislerinde; “İstanbul il ve ilçelerinde belediye başkan adayları kim olacak?” sorusuna yanıt ararken, Avcılar Belediyesi’ne kentsel dönüşüm uzmanı Doç. Dr. Gülay Yedekçi aday adayı olacağı konuşuluyor.

CHP’den Avcılar belediye başkan adaylığına birçok kişi talip olurken, bu isimler arasında en güçlü aday olarak 25. ve 26. dönemde CHP’den İstanbul milletvekilliği de yapmış olan mimar ve akademisyen olan Yedekçi ismi öne çıkıyor.

CHP kulislerden gelen haberlere göre Yedekçi, uzmanı olduğu ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi’nde ders verdiği kentsel dönüşüm konusunda birikimlerini, deprem kuşağında bulunan İstanbul’a, Avcılar Belediye Başkanı olarak yapacağı çalışmalar ile aktarmak istiyor.

DOÇ.DR. MİMAR GÜLAY YEDEKCİ  ; Kentsel Dönüşüm Uzmanı, Engelliler için Turuncu Bayrak Önerisi Sahibi, Biyomimikri Uzmanı , Harvard Üniversitesi’nde Ders Veren Akademisyen , Ödüllü Mimar , Önseçimle Seçilmiş Milletvekili ve Anne 

DOÇ. DR. MİMAR GÜLAY YEDEKCİ KİMDİR VE KARİYERİ

Aslen Malatya Arapgir’li olan  25. ve 26. Dönem Eski CHP İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci 1976’da İstanbul’da doğdu. 

EĞİTİM
Lisans eğitimimi Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamladım. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansımı, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktoramı tamamladım.

TECRÜBE
1996 yılında mimarlık şirketimi açarak meslek hayatına başladım ve çeşitli ölçeklerde çok sayıda mimari projeye imza attım.


AKADEMİK HAYAT
Kariyerime aynı zamanda üniversitelerde akademisyenlik yaparak devam ettim. Bu süreçte Mimarlık fakültesinde bölüm başkan yardımcısı ve dekan yardımcısı görevlerinde bulundum. Kentsel Dönüşüm, Geleceğin Şehirleri ve Biyomimikri (Doğadan Esinlenen Tasarım) uzmanlık alanlarımdır.

Birleşmiş Milletler de dâhil olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda konferans, panel ve sempozyumlarda konuşmacı ve moderatör olarak yer aldım. Çok sayıda makalem ve yayımlanmış 4 kitabım vardır.

SİYASİ HAYAT
CHP Fatih Gençlik kolları başkanlığından başlayarak, Fatih Belediyesi Meclis üyeliği görevini yürüttüm. İmar ve Kültür Varlıklarını Koruma Komisyonlarında yer aldım.


2DOÇ. DR. MİMAR GÜLAY YEDEKCİ
CHP İstanbul İl Başkanlığı bünyesinde ‘Gençlik Yeniden Yapılanma Toplantıları’ düzenledim. 2015 yılı Genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden 3. sırada önseçimleri tamamlayarak TBMM’de 2,5 yıl milletvekilliği görevini ifa ettim.


Milletvekilliği döneminde Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeliği yaptım, çevrecilerle birlikte Yedikule ve Piyalepaşa bostanlarının kurtarılmasını sağladık. Üniversite öğrencileri için “Vekil Kampüste” ve kadınlar için “Hanım Evi Toplantıları” yaparak halkla iç içe sorunlara çözüm üretmek için çalışmalarda bulundum. Kadına şiddet ve çocuk istismarlarının önlenmesi için mücadeleye kesintisiz bir şekilde devam etmekteyim. 


İŞ DENEYİMİ
Engelliler için “Turuncu Bayrak” önerisini geliştirdim. 2014 Yılında “En İyi Mimar” ödülüne layık görüldüm. “Enerji Etkin Hayvan Evi”projesinin mimarıyım. Ekolojik Kadın Köyü Projesi ile Fransa Belfort Belediyesi tarafından 2016 yılında “Avrupa’nın En İyi Mimarı”seçildim.


Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Platformu ve Sokak Çocukları Derneği Yönetim Kurullarında görevler aldım. Hayatta Kal Derneği Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Dayanışma Derneği Eski Genel Başkanlığını yaptım. TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurul Delegesiyim. Genç Akademisyenler Hareketi Kurucu Başkanıyım. İki çocuklu bir anne olarak Türkiye’nin ilim ve fen ile kalkınmasında mücadeleye devam etmek istemekteyim.  İyi düzeyde İngilizce bilen Yedekci, iki çocuk annesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.