Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya’lı Prof. Dr. Birol Emir Amerika’nın En Başarılı Bilim İnsanlarından Biri Oldu

Malatya’lı Prof. Dr. Birol Emir Amerika’nın En Başarılı Bilim İnsanlarından Biri Oldu
30.07.2022
70
A+
A-

Amerika’da  yaşayan Akademisyen Bilim İnsanı Malatya’lı  Prof.Dr. Birol Emir  ailesiyle birlikte Ankara Malatyalılar Federasyonunu  ziyaret etti.

Malatya’lı  Prof.Dr. Birol Emir Amerika’da  Yaptığı  Başarılı  Çalışmalarla Malatya’nın ve Türkiye’nin Gururu Oldu.

Ankara Malatyalılar Federasyonu Başkanı Kamil Göksu ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile  getirerek Malatya’lılar  dünyanın neresinde olurlarsa  olsunlar ülkemizi ve Malatya’mızı  en  güzel  şekilde  temsil etmektedirler dedi.

Başkan Kamil Göksu, Sayın Hocamı ve ailesini yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte misafir ettik.Sayın hocamız ülkemizi ve malatyamızı Amerikada en üst düzeyde temsil etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz.Böylesi bilim insanlarımız önemli değerlerimiz kıymetini bilmemiz gerekir. Bizler Malatya sevdalıları olarak  sizlere Başarılarınızın  devamını diliyorum. Malatya’lılar ve  milletimiz sizinle  gurur duyuyor  dedi.

Prof Dr Birol Emir  ise ailesi  ile  birlikte  kendilerini  misafir  eden  ve  yakın  ilgi  alakasından  dolayı Ankara Malatyalılar Federasyonu Başkanı Kamil Göksu  ve  Yönetim Kurulu Üyelerine  teşekkür  ediyorum.  Bizler  her  ne  kadar Amerika’da  yaşasakta aklımız  gönlümüz  her  zaman  ülkemizde  ve  memleketimizde.  Amerika’da İşlerimizin  yoğunluğundan  dolayı  memleketimize  pek  gelemiyoruz. Ama  herzaman burnumuzda  gönlümüzde  bir  memleket  ülke  hasreti  var.  her  zaman vatan  için  yanan bir  yüreğimiz  var.  Binlerce  kilometre  uzakta  olsakta  gönül köprümüz  bir  adım  kadar  bize  yakın. Sizlere  yakın  ilgilerinizden  dolayı  çok teşekkür ediyorum.


Prof.Dr.Birol Emir Kimdir ? 

Prof Dr Birol Emir şeref derecesi ile ODTÜ’den mezun olup, kısa bir asistanlık sonrası ABD’de doktorasını istatistik alanında tamamlamıştır.

Doktora üstü çalışmalarından sonra Bayer ilaç şirketinde iş hayatına başlamıştır ve aynı zamanda Yale Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Dr. Birol Emir halen Pfizer ilaç şirketinin New York merkezinde üst düzey yöneticisi ve araştırmacısıdır. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi’nde 2008 yılından beri uygulamalı analitik ve istatistik alanlarında ders vererek, öğretim üyesi olarak kariyerini devam ettirmektedir. İki kitabı ve pek çok sayıda uluslararası dergilerde yayınlanmış yüzün üzerinde makaleleri vardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.