Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Malatya’nın Toprak Anaları Vatandaşa Destek Amaçlı Ekmeği 1.5 Lira’dan Satıyor

Malatya’nın Toprak Anaları Vatandaşa Destek Amaçlı Ekmeği 1.5 Lira’dan Satıyor
22.12.2021
226
A+
A-

Malatya Toprak Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Büyük bir  fedakarlık göstererek 2.5 Lira’dan Satılan Yufka Ekmeği Dövize inat 1.5 Lira’dan  satıyor.

Malatya Toprak Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Son Aylardaki Ekonomik Krize İnat 2.5 Lira’dan Satılan Ekmeği Vatandaşa Destek Amaçlı Her Türlü Fedakarlığı Yaparak 1.5 Lira’dan Satıyor.

Malatya Toprak Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayşe Uzunkayış,  2020 Yılı içerisinde Malatya’da yufkacılık’tan gelen 7 kurucu kadınla birlikte Toprak Ana Kooperatifimizi kurduk. Şu an TANA BİRLİK adı  ile Ekmek ve unlu mamuller üzerinde markalaştık. Yaklaşık İş – Kur üzerinden aldığımız  15 annemize  ve  bacımıza istihdam sağlamaya başladık.  Allah Devletimizden ve kurumlarından razı olsun Bizlere  maddi  ve manevi  çok  büyük destekler verdi.

Bizde Bu Toprağın , Anadolu’nun Anneleri olarak Ülkemizin ve Milletimizin bu zor  günlerde Ekonomik bir  savaşın verildiği bu günlerde taşın altına elimizi koyarak Yufka Ekmeği 2.5 Lira’dan değil 1.5 Lira’dan anlaşma yaptığımız MEGSAŞ halk büfeleri , marketler ve bakkallarda 1.5 Lira’dan satmaya başladık.  Bu Kooperatifin var olmasında çok büyük katkısı  olan Devletimize ve Milletimize vefa  borcumuzu ödemek adına bizde Toprak Ana olarak kazancımızdan . mesaimizden ve  maaşlarımızdan fedakarlık yaparak bu ekonomik savaşa karşı bizde Devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Nasıl Kurtuluş Savaşında bu Toprağın Anneleri , Nene Hatunları cephede savaşa destek vermişlerse bizde bugünlerde ülkemizde oynanan oyunlara  yapılan ekonomik saldırılara karşı devletimizin ve milletimizin yanında  yerimizi aldık..

Malatya Toprak Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ayşe Uzunkayış, Biz Toprak Ana ve Anadolu’nun Anaları olarak şu an bu ekonomik savaş cephesinde yapacağımız  mücadeleyi dövize inat ekmek fiyatlarını 2.5 Lira’dan 1.5 Lira’ya  çekerek veriyoruz.  Umarım Tüm büyük marketler , işletmeler , fabrikalar ve diğer esnaflarda Devletinin ve Milletinin cephesinde yer alır ve zor geçen bu ekonomik savaşta   fiyatları indirerek destek olurlar. Zaman karı parayı düşünme zamanı değil zaman bu devlete  vatan borcunu ,  vefa  borcunu  ödeme zamanıdır..

Kooperatif Başkanı Ayşe Uzun Kayış,ayrıca Malatya Toprak Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi hakkında kısaca şunları da söylemek istiyorum diyerek ,  Malatya’da yufkacılık’tan gelen 7 kurucu kadınla birlikte olup, unlu mamuller ile ekonomiye katkıda bulunmaya başladılar. Kayış, hem aile bütçelerine katkıda bulunduklarını, hem de vatandaşların doğal ekmek yemelerine sebep olduklarını belirterek, “Kooperatifleşmenin sayesinde bir araya geldik ve yufka üretimine başladık. Ayrıca erişte yapıyoruz. Siparişlere yetişemeyince makineleştik ve yufkalarımızı artık el değmeden üretiyoruz. Üretim kapasitemiz günlük 7 bin ekmek oldu. Bu rakamı elde yaparak sağlamamız imkansızdı. Bir hayalimiz gerçek oldu” ifadelerini kullandı. Resmi kurum ve kuruluşların güvenini kısa sürede kazandıklarına dikkat çeken Kayış, “Onların yaptığı incelemeler ve denetimlerde tam puan aldık. Tutulan olumlu raporlar neticesinde ilde ihracatçılar birliğine kayıt yaptıran ilk kadın girişim kooperatifi olduk” dedi.

Kayış, “Ticaret Bakanlığı’nın hibe desteğinden, iki projeden faydalandık, makina ekipman ve teknik personel desteği alarak işe başladık ve günden güne büyüdük. Yolumuzu açan bizi yalnız bırakmayan ve kadınlara destek veren Cumhurbaşkanımı Tayı Erdoğan’a minnettarız ve teşekkür ediyoruz. Emine Erdoğan’ı da kadın kooperatifimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.