Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MASKİ’nin Girişimleri Sonucunda Artık Kanalizasyon İşçileri Kalfalık ve Ustalık Belgesi Alacak

MASKİ’nin Girişimleri Sonucunda Artık Kanalizasyon İşçileri Kalfalık ve Ustalık Belgesi Alacak
09.03.2022
124
A+
A-

MASKİ, TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün girişimleri sonucunda Türkiye genelinde Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde çalışan kanalizasyon işçileri kalfalık ve ustalık belgesi alma hakkını kazandı.

KANALİZASYON İŞÇİLERİ ARTIK KALFALIK VE USTALIK BELGESİ ALACAK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları ile MASKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje sonucunda 81 il belediyesinde çalışan kanalizasyon işçilerinin “Belgelendirme” (Kalfalık ve Ustalık Belgesi) sorunu çözüldü.

Konu ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, kararın kanalizasyon işçileri tarafından büyük sevinçle karşılandığını ifade ederek, işçilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiğini söyledi. Mert, 81 il belediyesi işçilerinin en büyük sorununu çözmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığımızın başlattığı projenin sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’na göre çalışan işçiler yaptıkları iş ile ilgili belgelendirilmesi gerekiyor. Ancak yapılan incelemede; gerek Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nde gerekse Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda (MYK), Kanal Bakım Onarım Döşeme adıyla herhangi bir tanımlama yapılmamıştır. 10 ay süren bir çalışma sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuru sonucunda Talim Terbiye Kurulu’nun almış olduğu karar neticesinde 9 Eylül 2021 tarihinde başvurumuz kabul olmuş olup, mesleki eğitimin 50. Maddesine “Kanal Bakım Onarım Döşeme” kalfalık ve ustalık belgesi alma hakkı eklenmiş oldu. Ayrıca; Talim Terbiye Kurulu’nun söz konusu kararıyla 81 ilde bulunan Mesleki Eğitim Merkezlerinde (Çıraklık Okulu) 9. Sınıftan itibaren ders olarak da okutulacaktır. 81 il belediyesinde çalışan kanalizasyon işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.