Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Egemenlik Türk Milletinin Kimliğidir

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Egemenlik Türk Milletinin Kimliğidir
23.04.2022
113
A+
A-

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MALATYA İL BAŞKANI MESUT SAMANLI’NIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda “Tüm gücü tekelinde bulunduracak bir meclis kurmak ve bu meclis ile yeni bir düzen kurabilmek necip Türk Milleti’nin en kudretli hamlesidir. Bunun sonrasında oluşan yeni düzenle birlikte birlik-beraberlik tahsis edilmiş ve günümüze kadar tüm nifak tohumu serpmeye çalışanlara inat dimdik ayakta kalabilmiştir.” diyen Başkan Samanlı’nın konuya ilişkin açıklamaları şöyle;

EGEMENLİK, TÜRK MİLLETİ’NİN KİMLİĞİDİR

“Egemenlik; Bir devletin, millet adına taşıdığı siyasi yetkilerin hepsini kullanarak ve bağımsız kararlar alarak ülkesi içinde hâkim olma hakkı, hâkimiyetidir; yani egemenlik, Türk Milleti’nin kimliğidir.

Tüm gücü tekelinde bulunduracak bir meclis kurmak ve bu meclis ile yeni bir düzen kurabilmek necip Türk Milleti’nin en kudretli hamlesidir. Bunun sonrasında oluşan yeni düzenle birlikte birlik-beraberlik tahsis edilmiş ve günümüze kadar tüm nifak tohumu serpmeye çalışanlara inat dimdik ayakta kalabilmiştir. Nifak tohumlarının isimleri, şekilleri değişse de amaçları hiç değişmemiştir. 2023 yılı haziran ayında yapılacak seçimlerinde halk tarafından gereken cevap en sert şekilde kendilerine verilecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız, Bilge Lider Sayın Devlet Bahçeli’nin de belirttiği gibi; ‘Meclisimiz devlet kurma ehliyet ve kabiliyetine sahiptir. Meclisimiz kurtuluş yıllarının milli aklı, manevi azmi, maşeri ahlakıdır. Türkiye Cumhuriyeti bugünkü gelişmişlik seviyesine ulaşmışsa, bunun şeref payesi mensubu olmaktan, çatısı altında görev yapmaktan onur duyduğumuz TBMM’nindir. Kaldı ki tam bir asır evvel büyük bir inanmışlıkla, gıpta edilecek bir irade eşliğinde ve/fakat olağanüstü bir ortamda kurulmuştur. Bu sayede, milli nitelikli muazzam bir diriliş mücadelesinin sayfaları hem aralanmaya, hem de nice şehit kanlarıyla, nice fedakarlıklarla yazılmaya başlanmıştır.’


ÇOCUKLARIMIZIN DA BAYRAMINI KUTLARIM

23 Nisan sadece ulusal egemenlik değil; aynı zamanda çocuk bayramıdır. Büyük bir savaş sonrası öksüz ve yetim kalan evlatlarımızın az da olsa üzüntüsünün azalması için bayram ilan edilmiştir. Bu denli halis bir niyetle Ulu Önder Atatürk, bu özel günü tüm Türk çocuklarına armağan etmiş ve gelecek nesiller ile egemenlik gibi iki mukaddesatımızı birlikte anmamızı sağlamıştır.

Günümüzde tüm dünya çocuklarının da katılım sağladığı coşkulu kutlamalar düzenlemekte ve yüzyılı aşkın bu gelenek tarafımızdan yaşatılmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın egemenlik bayramını, çocuklarımızın da çocuk bayramını kutlarım. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.