Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında;

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında;
02.12.2020
724
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda söz alarak; “Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında işyerleri kapanan ve iş potansiyeli kaybolan esnaf ve sanatkârların zor bir dönem geçirdiğini belirterek, Esnaf kredileri, vergileri ve primleri en az 2021 yılın mayıs sonuna kadar ertelenmeli, Kredi kart ödemeleri en az 3 ay ötelenmeli, İcra ve haciz işlemleri bu salgın sonuna kadar durdurulmalı ve sicil affı getirilmelidir.” dedi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında;

“Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında işyerleri kapanan, İş potansiyeli kaybolan esnaf ve sanatkârlarımız zor bir dönem geçiriyor.

Devlet kurumlarındaki işçiler, memurlar maaşlarını Ve özel sektördeki işçiler, tedbir amaçlı çalışmasalar bile cumhurbaşkanımızın talimatı ile kısa çalışma ödeneğini alıyorlar.

Ama esnaf kapalı olan ve iş yapamadığı dükkânın Vergisini, BAĞ KUR’unu, Belediye harçlarını ve Kredi Kartlarını ödemekle mükellef ve korona virüsün yükünü de esnaf çekiyor.

Bakkallar, kantinciler, servisçiler, kırtasiyeciler, internet evleri, düğün salonları, eğlence merkezleri, kafeler, halı saha ve küçük ölçekli esnaflarımızın hepsi aylardır mağdur.

Hükümetimiz ve yerel yönetimler küçük esnaf ve sanatkârlarla kader birliği yapmalı.

Esnaf kredileri, vergileri ve primleri en az 2021 yılın mayıs sonuna kadar ertelenmeli,

Kredi kart ödemeleri en az 3 ay ötelenmeli,

İcra ve haciz işlemleri bu salgın sonuna kadar durdurulmalı ve sicil affı getirilmelidir.” İfadelerini kullandı.

02.12.2020 TUTANAK METNİ

BAŞKAN – Sayın Fendoğlu…

MEHMET CELAL FENDOĞLU (Malatya) – Teşekkür ederim Başkanım.

Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında iş yerleri kapanan, iş potansiyeli kaybolan esnaf ve sanatkârlarımız zor bir dönem geçiriyor. Devlet kurumlarındaki işçiler, memurlar maaşlarını ve özel sektördeki işçiler -tedbir amaçlı, çalışmasalar bile- Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kısa çalışma ödeneği alıyorlar. Ama esnaf kapalı olan ve iş yapamadığı dükkânın vergisini, BAĞ-KUR’unu, belediye harçlarını ve kredi kartlarını ödemekle mükellef ve Korona virüsün de yükünü esnaf çekiyor. Bakkallar, kantinciler, servisçiler, kırtasiyeciler, internet evleri, düğün salonları, eğlence merkezleri, kafeler, halı saha ve küçük ölçekli esnaflarımızın hepsi aylardır mağdur. Hükûmetimiz ve yerel yönetimler küçük esnaf ve sanatkârlarla kader birliği yapmalı. Esnaf kredileri, vergileri ve primleri en az 2021 yılı Mayıs sonuna kadar ertelenmeli, kredi kart ödemeleri en az üç ay ertelenmeli, icra ve haciz işlemleri bu salgın sonuna kadar durdurulmalı ve sicil affı da getirilmelidir.

Teşekkür ederim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.