Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Dahil 11 İlde TARSİM’in Prim İndirimi Yapmasını İstedi

Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Dahil 11 İlde TARSİM’in Prim İndirimi Yapmasını İstedi
17.01.2024
37
A+
A-

AĞBABA; “TARSİM DEPREM BÖLGESİNE PRİM İNDİRİMİ YAPMALI”
TARSİM ÜST ÜSTE DON HASARI GERÇEKLEŞMİŞ OLAN  BAHÇELERE DON TEMİNATLI POLİÇE YAPMIYOR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, depremin çok büyük yıkıma yol açtığı başta Malatya olmak üzere 11 ilde TARSİM’in prim indirimi yapmasını istedi. 


1 Kasım itibariyle Malatya’da kayısı üreticileri ağaçlarını TARSİM sigortası yaptırmaya başladığını,ancak bazı üreticilerin poliçelerinin TARSİM tarafından onaylanmadığını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “TARSİM’in bazı üreticilere  don teminatlı poliçe yapmadığını duyuyoruz. Özellikle önceki yıllarda sık sık zirai don yaşanan bahçelerdeki kayısı ağaçlarına don  sigortası yapılmıyor. Tek geçim kaynağı kayısı olan üreticiler ağaçlarını sigortalatmak istese de TARSİM engeline takılıyor. Kar amacı gütmeyen, kamu adına tarım ürünlerinin sigortasını yapan bir kuruluşun sık sık don olan bahçelere don teminatlı sigorta yapmamasını anlamak mümkün değil. Sigorta yaptırmaktaki amaç bir riskten kaynaklıdır. Üreticiler de ürünlerini riske karşı korumak için sigortalatıyor. TARSİM’in ‘bu bahçede sürekli don oluyor’ diyerek sigorta yapmaması kabul edilemez. Aracıyla kaza yapan şoföre sigorta şirketleri ‘Kasko yapmıyorum’ diyemiyorsa, TARSİM de don riski var diye sigortadan kaçamaz” dedi.


ŞİMDİ OLMAZSA NE ZAMAN?
Deprem nedeniyle büyük kayıp yaşayan, mahsulleri enkaz altında kalan,1 yıllık emekleri yok olan üreticilerin şimdi de TARSİM ‘in sık sık don olan bahçelere don teminatlı poliçe yapmaması engeliyle karşılaşmasının düşündürücü olduğunu kaydeden CHP Milletvekilli Ağbaba, depremin çok büyük yıkıma yol açtığı başta Malatya olmak üzere 11 ilde TARSİM’in prim indirimi yapmasını istedi. Ağbaba, “Devlet şimdi üreticinin yanında olmayıp ne zaman olacak. Özel kurumlar, bankalar vs depremzede vatandaşlara katkı sunarken, devletin sigorta şirketinin deprem bölgesine bir katkısının olmaması üzücü. TARSİM bölgedeki üreticilere el uzatmalı, prim indirimine giderek yaraların sarılmasına destek olmalıdır”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.