DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Milli Savunma Bakanlığı 2022/2 Sözleşmeli Er Alımı Kılavuzu Yayımladı

Milli Savunma Bakanlığı 2022/2 Sözleşmeli Er Alımı Kılavuzu Yayımladı
23.03.2022
124
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı beklenen duyuruyu az önce yayımladı. 2022/2 kapsamında sözleşmeli er alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı 2022 yılı sözleşmeli er alımı ilanı yayımladı. En az ilköğretim mezunu askeri personel alımı şartları ve kılavuzu bu haberde.

En az ilköğretim mezunlarının başvuru yapabileceği Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sözleşmeleri er kadroları için ön başvurular başladı. Online olarak yapılana ön başvurular MSB tarafından alınmaya başladı.

Adaylar başvuru yapabilmek için şu yaş kriterlerini göz önünde bulundurmak zorunda;

Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1997 tarihinden sonra doğanlar),

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1997 tarihi ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyanlar başvurularını hemen yapabilir.

Ön başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte alınmaya başlandı. Adaylar başvurularını Başvuru Programı Kullanma Talimatında belirtilen esaslar dâhilinde başvuru formunun doldurulması suretiyle yapacaktır.

Kimlere Sözleşmeli Er Denir? Nasıl Olunur?
Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

2022/2 Sözleşmeli Er Alımı Yapılacak!

MSB 21 Mart 2022 tarihinde yeni bir duyuru yayımladı. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2022 yılı 2. Dönem Sözleşmeli er alımı yapacağını bildirdi. Sözleşmeli er olabilmek için en az ilköğretim mezunu ve erkek olmak gerekiyor.

Aynı Zamanda,

Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olanlar sözleşmeli er alımına başvuruda bulunabilirler.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranacak!

MSB yayımladığı ilan ile bünyesine sözleşmeli er alımı yapacak. Adaylardan genel olarak ise

– Türk Vatandaşı olmak,

– En az İlköğretim mezunu olmak,

– Askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için 25 yaşından büyük olmamak ( 01 Ocak 1997 tarihinden sonra doğmak )

– Askerlik hizmetine başlamamış olanlar için 20 – 25 yaş aralığında olmak. Bu kapsamda, (01 Ocak 1997 tarihi ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğanlar),

– Askeri okullardan veta TSK dan her ne olursa olsun atılmamış olmak,

– TSK’da daha önce herhangi bir askeri rütbede istihdam edilmemiş olmak,

– Kamu haklarından mahrum olmamak,

– Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

– Terör örgütü üyeliği olmamak,

– Hala Askeri hizmetine devam ediyorken Nitelik belgesinde belirtilen nitelikleri sağlıyor olmak,

– Boy ve Kilo ölçüm tablosuna uygun olmak,

– Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde Sözleşmeli Erler için belirtilen şartları taşımak,

– Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

2022 Yılı 2. Dönem Sözleşmeli Er Alımı Başvurusu Başladı!

MSB’den gelmiş olan duyuru ile sözleşmeli er alımı başvurusu ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece MSB PERTEM üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvuru yapmadan önce mutlaka başvuru kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.

Başvuru ekranına e-devlet üzerinden giriş yapacak, giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek ” Bilgilerim ” kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka eksiksiz olarak dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Kaynak – https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi/msb-20222-sozlesmeli-er-alimi-kilavuzu-yayimladi-kkk-askeri-personel-h41595.html

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.