Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Mustafa Canbay, ​2023 Malatya’nın ve Türkiye’nin Karanlıktan Aydınlığa Çıktı Yıl Olacaktır

Mustafa Canbay, ​2023 Malatya’nın ve Türkiye’nin Karanlıktan Aydınlığa Çıktı Yıl Olacaktır
07.01.2023
79
A+
A-

Saadet Partisi Malatya İl  Başkanı Mustafa Canbay, Geride Kalan 2022 Yılının Bir  Değerlendirmesini Yaptı.

Saadet Partisi Malatya İl  Başkanı Mustafa Canbay, Parti İl Binasında Yaptığı Açıklamada 2022 Yılında Malatya ve Türkiye’de Yaşanan Gelişmeleri ve Gündem İle İlgili Çok Önemli Açıklamalarda Bulundu.

Başkan Mustafa Canbay Yaptığı Açıklamalarda Şunları Söyledi ; Değerli basın mensupları, muhterem arkadaşlar  sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyor; yeni yılın ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.


Sözlerimin başında,Konya’da elim bir trafik kazası sonucu şehit olan hemşerimiz Astsubay kıdemli çavuş Harun Uğur kardeşime Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.


Muhterem kardeşlerim; artık yeni bir yıla girdik. Maalesef geride bıraktığımız 2022 yılı genel anlamda çok da iyi hatırlayamayacağımız bir yıl oldu. Yeni bir yıl ise yeni umutlar demektir.


Geçmişin hatalarını telafi edeceğimiz, geride bırakılan enkazı kaldıracağımız, travmalarını atlatıp, yaralarını da hep birlikte saracağımız yeni bir dönemin artık şafağındayız. Ben’den Biz’e giden bu yolu kararlılıkla yürüyecek; şahısların ve partilerin değil; 85 milyonun menfaatini gözetecek, hakkını ve hukukunu koruyacağız.


Geçtiğimiz hafta, başkentte bir siyasetçi, bir akademisyen, 2 küçük kız babası, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş kardeşimiz maalesef katledildi. Sebebi ne olursa olsun, bir insanın böyle alçakça sokak ortasında infaz edilmesi kabul edilemez. Gencecik bir insanın, bir babanın gün ortasında Ankara’nın göbeğinde bu şekilde canice öldürülmesi karşısında çok üzgünüz. Ama ne yazık ki yetkililer suskun! Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor; olayın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini ifade ediyoruz.


Başkan Mustafa Canbay Kıymetli arkadaşlar; iktidar ömrünü uzatmak ve biraz daha sündürmek gayretiyle iktidar, ‘’En iy çalışan kurumu olan TÜİK’’ ile birlikte enflasyonu düşük göstererek, ekonomiyi iyi gittiği yönünde milleti ikna etmeye çalışmaktadır. Ancak halkın içine girdiğinizde düşen alım gücü ile milletimiz adeta varlık içinde yokluk çekmeye mahkum edilmektedir. 


Ekonomimizi dünyanın en büyük 23. Ekonomisine düşüren, kendi hesapladıkları Enflasyon değerlerine bile kendileri inanmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. % 65 enflasyon hesapladıkları bir yılda vergi ve harçlara %123 zam yapan, Asgari ücretlisine açlık sınırı seviyesinde bir ücreti uygun bulan, Memurunu %30 lara mahkum eden, emeklisini adeta tek maaşla geçinemeyecek duruma getiren bir iktidar var. Öte tarafa gelince bütçeden 565 milyar lira rantiyeciye faiz veren, kur korumalı mevduatlarla milletimizin parasını 100 milyarlarcasını rahatlıkla bu rantçılara aktaran, garantili geçiş ücretli projelere 100 milyarlar ödeme yapan bir iktidarla karşı karşıyayız. Rantçılara ayrılan paraları topladığımızda yaklaşık 1 trilyon TL yapıyor. 1 trilyon TL ile ne yapılır diye bir düşünün. TOKİ nin yapacağı her biri 608.000 tl lik 2+1 dairelerden 1,5 milyon tl konut yapa biliriz. Her biri 1.000 tl lik ramazan paketlerinden 1 milyon tane dağıtabiliriz. Bütçeden ayrılan 52 milyar TL lik tarım desteğini 20 katına çıkarabiliriz. Daha neler yapılır neler. 
Durum böyleyken iktidar, seçime odaklanarak Ya yeni gaz yatakları buluyor, ya yıllardır çözüm bekleyen sorunlara kısmî bir müdahale yapılıyor, ya da sürekli olarak Mart-Nisan aylarında devreye alınacak projelerin duyurusu yapılıyor. 20 yıldır her seçimde gazetelerde boy boy resimlerle yayınladığı reklamlar varken, sanki bugüne kadar muhalefetmiş gibi seçimi kazanırsak yoksulluğu bitireceğiz, enflasyonu düşüreceğiz, vs paylaşımlar yapmaktadır.  20 yıllık bir uykudan, şimdi panikle uyandılar ama iş işten geçti!
Bugüne kadar yaptığımız uyarılara kulak asmayan, tüm muhalif partileri “iç-düşman” kategorisinde değerlendiren iktidar, kaybedeceğini şimdi anladı; ne yaparsa yapsın sonucu değiştiremeyeceğini ise çok kısa bir süre sonra yaşayarak görecek ve anlayacak!


-Anlayacaklar; bir bardak suyla koskoca bir yangının söndürülemeyeceğini!

-Anlayacaklar; kanserin aspirinle tedavi edilemeyeceğini!

-Anlayacaklar; 20 yıllık bir uykunun verdiği uyuşukluğun3-5 ayda üzerinden atılamayacağını!

-Ve anlayacaklar; zaman artık değişim ve yeni bir başlangıç zamanıdır!

-Yine anlayacaklar ki; ülkesinin ve vatandaşlarının problemlerini çözmeyi değil de sadece seçimleri kazanmayı, koltuklarını korumayı önceleyen bir iktidar eninde sonunda kaybetmeye mahkumdur!

-Baz etkisiyle artış hızı düşen enflasyon rakamlarıyla, “enflasyonu düşürdük” diye övünemezsiniz!

-Dış ticaret açığı rekor kırarken; sadece ihracat rakamları üzerinden başarı hikayesi anlatamazsınız! Dış ticaret açığı 110,2 milyar dolara ulaşmış! Dış ticaret açığı, bir önceki yıla göre %138 artış göstermiş. İşte esas rekor burada! 

-2021 yılında ihracatın ithalatı karşılama oranı %83 iken, 2022 yılında bu oran %70 seviyesine geriledi. Bu, hep açık veriyoruz demektir. Bu arada, 11 yıl önce bu yıl için vaat ettikleri ihracat hedefinin de 500 milyar dolar olduğunu da hatırlayalım.

-TÜİK marifetiyle milyonların hakkına girmenize rağmen, “maaşlara şu kadar zam yaptık” diye eksik verdiğiniz enflasyon farkını dahi maaşlara zam yapılmış gibi göstererek bu işten kurtulamazsınız!


Enflasyonda sınıfta kaldınız, dış ticaret dengesinde sınıfta kaldınız, borç ve faiz ödemelerinde sınıfta kaldınız, çalışanların gelir-gider dengesinde sınıfta kaldınız!


Başkan Mustafa Canbay  Biz gerçekleri konuşuyoruz, konuşacağız! Milyonların hakkını almak için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz! Biz, asla iktidarın gündemine kapılmayacağız! Ülkemizin ve insanımızın gerçek gündemlerine odaklanacağız.


Saadet Partisi olarak, tüm kadrolarımızla sahadayız, her yerde insanımızla birlikteyiz.İl-ilçe demiyorum; köy köy, sokak sokak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çarşı-pazarda, köy kahvelerinde, esnafımızın dükkanında vatandaşlarımızla bir araya geliyor, milletimizin gerçek sorunlarını ve gündemini bizzat kendilerinden dinliyoruz; çözüm önerilerimizi de kendilerine aktarıyoruz.
Muhterem arkadaşlar, altını kalın harflerle çizerek bir kez daha ifade ediyoruz ki; artık yeni bir başlangıcın şafağındayız! Değişimin vakti zamanı gelmiştir.


Başkan Mustafa Canbay  Bu seçimlerin ardından yeni bir dönem başlayacaktır. 
-Her şeyden önce adalet hakim olacak, kutuplaşma son bulacaktır!

-Üretim çarkları yeniden dönecek, gelir dağılımında adalet mutlaka tesis edilecektir!

-Hak eden hak ettiğini alacak, hiç kimsenin alın terinin hakkı zayi edilmeyecektir!

-Siyasetin tıkanan nefes borularını açacak, kurumlarımızı düzgün işler hale getireceğiz.

-85 milyonun tamamı “İnsanca Yaşam” standartlarına kavuşacak, “Yaşanabilir ve Yeniden büyük Türkiye”yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ve tüm dünya bilsin ki; bizim mücadelemiz sadece Türkiye ile sınırlı değildir! “Yeni ve Adil bir Dünya” için de kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son veriyor, vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyor; hayırlı günler diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.