DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Mustafa Canbay, Battal Kanbay Boyun Eğmediği İçin Mi Görevden Alındı ?

Mustafa Canbay, Battal Kanbay Boyun Eğmediği İçin Mi Görevden Alındı ?

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasını eleştirdi.

Canbay açıklamasında “1.5 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan ve Malatyalı olmasının yanı sıra liyakatiyle, görev şuurundan taviz vermemesi ve çalışkanlığıyla tanıdığımız Battal Kanbay Bey’in görevden alınması bizleri derinden üzmüştür. Sonucunun tamamen siyasi olduğunu düşündüğümüz bu olay arkasında birçok soru işaretini barındırmaktadır.

Son derece başarılı bir şekilde görevini yürütürken ve Malatya’nın öz evladı olarak gördüğümüz hemşehrimiz olan İl Milli Eğitim Müdürümüzün görevden alınmasının gerekçeleri nelerdir? Battal Kanbay Bey birilerinin işine çomak soktuğu için mi ya da birilerinin tekeline girmeyip adaletten, şeffaflıktan, yasaların kendisine vermiş olduğu yetkiyi kullanmaktan geri adım atmadığı, boyun eğmediği için mi görevden alınmıştır? Bu soruların mutlaka cevaplandırılması kamu vicdanına karşı bir görevdir.

Bizler Saadet Partisi olarak Ehliyeti ve liyakati savunuyoruz. İşin ehli olan ve hemde başta belirttiğimiz gibi Malatya’nın yetiştirmiş olduğu bir insan olan İl Milli Eğitim Müdürü’nü görevden almak hangi siyasi etikle açıklanabilir. Bu yaşanan olay Malatya kamuoyunda derin bir rahatsızlık meydana getirmiştir. Burdan açıkça şu çağrıda bulunmak istiyorum. Battal Bey tekrar görevine iade edilmeli ve adaletten, liyakatten ve şeffaflıktan asla ama asla taviz verilmemelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.