Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

ÖĞRETMENLERİMİZİN DERS SAATİ HAKKINDA AÇIKLAMA

ÖĞRETMENLERİMİZİN DERS SAATİ HAKKINDA AÇIKLAMA
11.10.2020
762
A+
A-

Eğitim sistemimiz Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı salgından olumsuz etkilenmiş ve ülkemizin gündemine “uzaktan eğitim” kavramı girmiştir. Ne yazık ki geldiğimiz noktada uzaktan eğitim için gerekli önlemler alınamamıştır.

Başta EBA uygulaması yetersiz olup, EBA sunucuları uzaktan eğitim yükünü kaldırmamaktadır. Eğitimimiz devlet eliyle başka ülkelere ait olan uygulamalara terkedilmiştir. Bu Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir ayıptır.

Bu ayıp öğretmenlerin özverili çalışmaları ile yine öğretmenler tarafından kapatılmaya çalışılmaktadır. Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algıya rağmen öğretmenlerimiz gece gündüz bilgisayarlarının başında uzaktan eğitimi kendi imkânlarıyla sürdürmeye çalışmaktadırlar. Buna rağmen ne yazık ki MEB öğretmenlerimizin işlerini kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırmak için gayret göstermektedir.

Aşağıda sayacağımız maddelerle MEB’i uyarıyoruz. Bu maddeler dâhilinde gerekirse bir dizi eylem kararını hayata geçireceğimizi de şimdiden ilan ediyoruz:

EBA harici uygulamalara öğretmen ve öğrenciler gayri resmi olarak yönlendirilmektedirler. Acilen EBA sunucuları yeterli hale getirilmelidir. Aksi takdirde üyelerimizin lehine harici programlar üzerinden ders anlatmamaları yönünde eylem kararı almayı planlıyoruz.
Ülkemizin dört bir yanında okullarımızda ders programları tamamen okul müdürlerinin inisiyatifiyle farklı farklı düzenlenmektedir. Konya’da bir okulda ders programında dersler birleştirilerek öğretmenlerin ek ders ücreti almaları engellenirken; Ankara’da başka bir okulda aynı şartlara sahip bir öğretmen bütün dersleri ayrı programlanarak ek ders alabilmektedir. Bu konuda yapılması gereken tek şey sınıf programlarının yüz yüze eğitimde olduğu gibi düzenlenmesi ve öğretmenlerin ders ücretlerini tam olarak almasıdır. MEB kendi yetersizliğini öğretmenleri sıkıntıya sokarak çözmemelidir.
Bilindiği üzere bazı sınıflar için yarın 12 Ekim 2020 tarihinde yüz yüze eğitime geçilecektir. Bu konuda belirsizlikler devam etmekle birlikte öğrencilere yüz yüze eğitime devam zorunluluğu getirilmemiştir. Bu durumda okula devam etmeyen öğrenciler için uzaktan eğitim yapılacağı belirtilmiştir. Ancak bazı okullarda öğretmen arkadaşlarımıza yüz yüze eğitime gelmeyen aynı sınıf öğrencileri için uzaktan eğitim programlanacağı ve ek ücret ödenmeyeceği söylenmiştir. Aynı işin iki kere yapılması ve birine ücret ödenmemesi açıkça angaryadır. Bu nedenle gerekirse üyelerimizin haklarının korunması adına üyelerimizin ücreti ödenmeyen hiçbir çalışmaya katılmamaları yönünde eylem kararı alınacaktır.
Öğretmenlerin ücretlerinin devlet bütçesi için yük olarak görüldüğünü müşahede ettiğimiz şu günlerde bir daha hatırlatmak isteriz ki “Yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır”. O zaman gerçek bir devlet anlayışı, öğretmenlerini maddi ve manevi olarak zora sokmak yerine gelecek nesilleri daha iyi yetiştirebilmesi için öğretmenlerin maddi ve manevi refahını da sağlamak zorundadır.

EKSEN EĞİTİM SEN
GENEL MERKEZİ
EKSEN EĞİTİM SEN MALATYA İL BAŞKANI YALÇIN ARICAK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.