DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Öznur Çalık, Malatya’da Bütün Esnafımıza Sıfır Faizli 50 bin TL’lik Destek Verdik

Öznur Çalık, Malatya’da Bütün Esnafımıza Sıfır Faizli 50 bin TL’lik Destek Verdik
10.02.2022
180
A+
A-

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık Malatya’daki bütün esnafımıza sıfır faizli 50 bin TL’lik destekleri sağladık. Ekonomik darbe yapmak isteyenlere inat biz ekonomimizi dimdik ayakta tuttuk dedi.

AK Partili Çalık: Elektrik faturaları için yeni bir düzenleme yapılacak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, elektrik fiyatlarında yaşanan artışa yönelik yeni bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Milletvekili Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte Malatya’da Yeşilyurt ilçesine bağlı Çırmıktı’da esnafı ziyaret ederek, Yeşilyurt Esnaf Odası Başkanı Sedat Taşdemir, Şoförler Odası Başkanı Taner Kılınç, Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ile bir araya geldi.

Çalık, Çırmıktı’daki temasları kapsamında ilk olarak esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve isteklerini dinledi. Milletvekili Çalık daha sonra Yeşilyurt Esnaf Odası Başkanı Sedat Taşdemir, Şoförler Odası Başkanı Taner Kılınç, Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi olarak her hafta farklı bir alanla ilgili mesai yaptıklarını ifade etti. Çınar, Yeşilyurt’un geliştiğini, büyüdüğünü ve daha da güzelleştiğini kaydederek, “İlk gün ki halinden daha farklı bir hal aldı. Özellikle turizm ve gastronominin geliştirilmesi açısından da Çırmıktı’yı önemsiyoruz. Son dönemde yaptığımız müzeler, yürüyüş alanları, park alanları, güreş sahası ve sosyal tesis gibi çalışmalarla da burayla ilgili bir farkındalık oluşturduk. Lezzet Caddesi, sokak sağlıklaştırması, yeni açılan müze ve yeme-içme alanlarıyla da Malatya’nın markası haline gelecek” dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Çırmıktı’daki kültürün yaşamasını çok önemsediklerini ifade ederek, bu yönde güzel çalışmaların yapıldığını belirtti. Milletvekili Çalık, Çırmıktı’nın yaşaması için esnafın ayakta durmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Esnaf bizim sadece ekonomimizin değil aynı zamanda bulunduğumuz bölgenin yaşamasının en önemli fotoğrafıdır. Esnafımızın ayakta duruyor olması, mücadele etmesi ve bölgeye hizmette bulunması bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

ESNAFLARIMIZA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Türkiye’nin çok zor dönemlerden geçtiğini, geçmeye de devam ettiğini dile getiren Çalık, konuşmasında şunları kaydetti:
“Bütün zorlu süreçleri zararsız bir şekilde atlatmak için Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere birinci derecede hep esnafımızı düşündük. Malatya bir deprem yaşadı ve sadece depremin yaşandığı bölgedeki esnafımızı değil, Malatya’nın tümündeki esnafımızın hepsini verilen destekler kapsamına aldık. Malatya’daki bütün esnafımıza sıfır faizli 50 bin TL’lik destekleri sağladık. Zor ve dar günde her zaman esnafımızın yanında olduk. Esnafımıza desteklerimizi verdik, vermeye de devam ediyoruz. KOSGEB, Halk Bankası ve TESKOMB üzerinden esnafımıza destek sağladık. Sonrasında tüm dünyanın yaşadığı pandemi sürecine girdik. Pandemiden dolayı dükkânlarını kapatan esnafımız oldu. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımıza arzımızı yaptık. Esnafımıza can suyu olabilecek yardımları yaptık. İlkinde bin lira, 3 ay arka arkaya biner lira, sonra 3 bin ve 5 bin lira olmak üzere esnafımıza destekte bulunuldu. Tüm dünya pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar yaşadı ama bunu beraber çözüp, atlatacağız. Ekonominin yaşamış olduğu küresel sorunla birlikte Türkiye’nin ayrıca ulusal ve uluslararası maalesef çekemeyenleri var. Türkiye’nin üzerinde oyun oynamak isteyenleri hepiniz biliyorsunuz. Türkiye’yi Suriye, Irak gibi yapmak isteyen güçlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Ortadoğu’nun hali ortada eğer bugün 20 yıldır hala Türkiye büyük, güçlü ve bağımsız Türkiye mücadelesi veriyorsa, bunun en önemli vesilelerinden biri sizin oy ve destek verdiğiniz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. O güçlü liderliğiyle ülkemizin bir ve bütün olmasında en önemli etkendir. Pandemi dönemi krizini yaşarken, ekonomik krizi ülkemizde yaşatmak ve ekonomik darbe yapmak isteyenlere inat biz ekonomimizi dimdik ayakta tuttuk.”

ESNAFLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLDUK

Milletvekili Çalık, pandemi döneminde esnaf ve vatandaşa verilen desteğin yanı sıra kesintisiz sağlık hizmeti de sunduklarını belirterek, “Yaptığımız hastanelerle, bir milyon 200 bin sağlık çalışanımızla hiçbir sağlık problemi yaşatmadan hayatımıza devam ettik” dedi.

“Esnafın dün yanındaydık, bugün yanındayız, bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlarımızın ucuza ürün almasını temin etmek siyasetçiler olarak bizim görevimiz. Küçük esnafımız zaten gerekeni yapıyor. Büyük marketler raftaki ürünleri olduğundan fazlasına satarak, vatandaşın pahalıya mal almasına sebep oluyorlar. Bunun kırılması için Toprak Mahsulleri Ofisi, Malatya Şeker Fabrikası satış noktaları ile Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin açılması, bizim vatandaşlarımıza en uygun fiyata ürünü almasını sağladık. Küçük esnafımızın yanında olduğumuzu göstermek adına KOSGEB, Halk Bankası ve TESKOMB aracılığıyla verdiğimiz destekler devam ediyor.”

Yeşilyurt’un Malatya’nın en büyük ilçesi olduğunu dile getiren Çalık, “Çırmıktı ile ilgili verdiği mücadeleden ve yaptığı çalışmalardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a çok teşekkür ediyorum. Yeşilyurt’un, Çırmıktı’nın lezzetini çok az ilçemizde bulursunuz. Gastronomi kelimesini Malatya’yla buluşturmak önemliydi. Yeşilyurt’ta Lezzet Caddesi oluşturulması da bu anlamda büyük önem taşıyor. Çırmıktı bir turizm merkezi olmalı, bunun içinde çalışmalar yapılıyor” dedi.

YENİ BİR DÜZENLEME OLACAK

Milletvekili Çalık, esnafların ve vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda elektrik fiyatlarında yaşanan artışa yönelik yeni bir düzenleme yapılabileceğini söyledi. Çalık, konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştüğünü ve çalışmaların son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını kaydetti. Çalık, kısa bir süre önce en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarının 7 kilovata, dolayısıyla aylık 150 kilovat olan sınırın, 210 kilovata yükseltildiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.