DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Özyalın, Türkiye’de Şeker Üretimi Sorunu Yok, Ama Bakkal Esnafı Şeker Bulamıyor 

Özyalın, Türkiye’de Şeker Üretimi Sorunu Yok, Ama Bakkal Esnafı Şeker Bulamıyor 
27.04.2022
97
A+
A-

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, “Bakkal esnafımız halen şeker bulamıyor. Piyasadaki şeker sıkıntısı maalesef aylardır konuşulmasına rağmen bir çözüme kavuşturulmadı.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın,  “Türkiye’de şeker üretimi sorunu yok, ama bakkal esnafı rafına şeker koyamıyor”

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Ramazan Bayramı öncesinde piyasada şeker sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Bakkal esnafı satmak için şeker bulamıyor. Biran önce direk şeker fabrikalarından eskiden olduğu gibi bakkal esnafına şeker verilmelidir. Türkiye’de şeker üretimi sorunu yok, ama bakkal esnafı rafına şeker koyamıyor.” dedi.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, “Bakkal esnafımız halen şeker bulamıyor. Piyasadaki şeker sıkıntısı maalesef aylardır konuşulmasına rağmen bir çözüme kavuşturulmadı. Ramazan Bayram arifesinde bakkal esnafı satmak için şeker bulamıyor. Zaman kaybedilmeden yarım asır sürdürüldüğü gibi şeker fabrikalarından direk bakkal esnafına şeker verilmelidir. Türkiye’de eker üretiminde ve ihtiyacında bir sorun yoktur, ama piyasada şeker sorunu yaşanıyor.  Türkiye’de şeker üretimi sorunu yok, ama bakkal esnafı rafına şeker koyamıyor. Vatandaşın bakkaldan şeker almadan boş dönmesi bakkal esnafına çok şey kaybettirmez, ama yöneticilerimize çok şey kaybettirir. Sanırım yöneticilerimiz bunun farkında değiller.” İfadelerini kaydetti.

Özyalın, “Bir an önce direk şeker fabrikalarından eskiden olduğu gibi bakkal esnafına şeker verilmelidir. Aylardır yaşanan bu soruna neden çözüm bulunmuyor? Aracı firma bakkal esnafına şekeri ulaştırmıyor, bakkal esnafı şeker bulamıyor. Yöneticilerimizden çözüm bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.